miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziActualitateLa Galaţi, nu se mai fac înmormântări duminica, pentru respectarea drepturilor groparilor

La Galaţi, nu se mai fac înmormântări duminica, pentru respectarea drepturilor groparilor

Printr-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, SC Gospodărire Urbană SRL a anunțat că, începând cu data de 23 august 2021, nu se mai fac înhumări duminica, decât dacă decesul s-a produs în urma infecției cu SARS-CoV-2. Măsura este aplicată ca urmare a Deciziei nr. 281 din 19 august 2021, despre care, la solicitarea noastră, directorul societății, Dragoș Magearu, ne-a declarat că îi aparține.

Managerul ne-a explicat și pe ce anume se bazează această decizie, care se aplică doar în cazul celor trei cimitire de care se ocupă SC Gospodărire Urbană SRL: „Eternitatea”, „Sf. Lazăr” și „Ştefan cel Mare”. Comentariile gălățenilor pe reţeaua de socializare critică dur această măsură. „Depunem mortul la Primărie”, „Nu trântiți așa, în bătaie de joc, o veste ca asta”, „De parcă moartea întreabă când să vină…”, „E caterincă?”, „Să vă moară părinții joi/vineri și să îi îngropați marți! Deoarece, creștinește, lunea nu se fac înmormântări! Nu e canonic! Indivizi fără Dumnezeu, căci oameni nu sunteți!”. Acestea sunt doar câteva dintre reacțiile gălățenilor la anunțul făcut de SC Gospodărire Urbană privind faptul că nu se mai fac înmormântări duminica.


„Îmi cer scuze și prin intermediul dumneavoastră față de toți cetățenii care resimt un disconfort în urma acestei decizii luate de mine ca director general al SC Gospodărire Urbană”, a ținut să transmită directorul Magearu. Acesta a precizat că decizia nu are legătură cu accesul duminica în cimitir, cu vizita gălățenilor la mormintele celor dragi, care vor fi permise în continuare, ci doar cu activităţile de înhumare, respectiv, deshumare.

Citește articolul integral în viața liberă

Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE