„La mulți ani celor pentru care ziua asta nu înseamnă fasole cu ciolan!”. Curg urările de Ziua Națională

Data:

Românii sărbătoresc astăzi 1 Decembrie, Ziua Națională a României, cel mai important reper din istoria românilor, pentru că Marea Unire de la 1918 reprezintă încununarea voinței de unitate a românilor.

Fiecare trăiește în felul său sentimentul național, iar urările de Ziua Națională curg în mediul online.

„Mi-e greu să mă bucur când știu cine confiscă zilnic dezbaterea despre România”

PressHub a spicuit câteva dintre gândurile exprimate pe rețelele de socializare.

Mi-e greu sa ma bucur de ziua nationala. Mi-e greu sa ma bucur cand vad cum si de catre cine sunt folosite valorile si simbolurile care se aduna sub numele de patriotism. Mi-e greu sa ma bucur cand stiu cine confisca zilnic dezbaterea despre Romania si cine urca azi in tribuna prin fata careia se va desfasura parada militara. Dar nu mi-e greu sa sper ca la un moment dat, oamenii buni din tara asta, cei care isi fac treaba si care imping cu adevarat Romania inainte vor avea un cuvant de spus. Acelor oameni vreau sa le spun La multi ani, Romania! Ei exista inca, chiar daca zgomotul asurzitor acopera deocamdata vocile lor. Ei exista”, scrie, pe Facebook, Tudor Chirilă.

La mulți ani celor normali la cap, pe scurt

La multi ani tuturor celor pentru care Romania nu inseamna doar vorbe goale, cu care sa iti umpli gura si sa le improsti in jur pretios.
La multi ani celor care simt ca au radacini aici si trateaza cu respect „pamantul” din care s-au hranit radacinile lor Care nu-l batjocoresc, care inteleg ca au si datorii morale, responsabilitati, nu doar dreptul de a se indopa si de a distruge.
La multi ani celor care nu arunca gunoaie pe jos (asa de jos e standardul, da) ci mai si ridica gunoaiele aruncate de altii, la multi celor care NU stau cu ochiul lipit de gard sa vada cum moare capra vecinului, la multi celor care, cand semenul lor e cazut jos nu-i mai dau si ei un picior in burta ci-l ajuta sa se ridice, la multi ani celor care, atunci cand vad un accident nu se reped sa faca live pe Facebook ci sar sa vada cum pot fi de folos, la multi ani celor care au ramas oameni de omenie, oameni frumosi.
La multi ani celor pentru care ziua asta nu inseamna fasole cu ciolan (nu degeaba e aleasa, cred, mancarea asta, ciolanul este un nou simbol national), la multi ani celor care nu dau flashuri pe autostrazi ca lumea sa se dea deoparte din fata bolidului lor, la multi ani celor care nu scuipa seminte pe jos, care nu dau manele la maxim, care inteleg ca libertatea ta se opreste acolo unde o afecteaza pe-a altora. La multi ani celor normali la cap, pe scurt…
„, a scris, pe Facebook, Loredana Diacu.

„Cea din dreapta președintelui Joe Biden, în sala ONU, este Ștefana, o tânără din România”

Woodrow Wilson: <<America nu crede în drepturile micilor națiuni doar pentru că ele sunt mici, nu crede doar pentru că noi suntem mari și ele neajutorate și pentru că cei mari nu ar trebui să se impună în fața celor slabi. Dar noi credem în ele pentru că, atunci când ne gândim la suferințele omenirii, facem abstracție unde sunt frontierele politice, și spunem “aceste popoare sunt din carnea si sângele omenirii, iar America este formată din oameni din întreaga lume>> . După 105 ani de la acest discurs, cea din dreapta președintelui de acum, Joe Biden, în sala ONU, este Ștefana, o tânără din România, dintr-un sat din Transilvania„, a scris, tot pe Facebook, Daniel Citirigă.

Azi, pe sub Arcul de Triumf, mie mi-ar trece și armate de halate albe pentru care sfânt a rămas jurământul, mi-ar trece copii care au intrat prea devreme în luptă, mame mi-ar trece și tați îndelung răbdători, mi-ar trece profesori care nu se opresc să învețe, mi-ar trece albi blânzi bunici, ar trece preoți cu lumină lină dăruiți în Cuvânt, mi-ar trece toți necunoscuții care țin lumea pe umeri, care se încăpățânează să stea drept, în picioare, români care stau cu mâna întinsă doar ca să ridice pe alții”, scrie și Dorina Chiriac.

Citește și: VIDEO La mulți ani, România! Paradă Militară Națională de 1 Decembrie (presshub.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Autobuzele din Cluj-Napoca, dotate cu suporți pentru biciclete

Clujenii pot utiliza, începând de miercuri, suporții de biciclete...

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost evacuaţi din Fâşia Gaza

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost...

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului. Drumul va fi deschis mai repede în acest an | VIDEO

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului, drum care este posibil să...