La Sărbatoarea Ambulanţei s-a strigat „Criminalilor”

Data:

Iaşul a fost joi gazda unui festival trist: peste 500 de lucrători de pe ambulanţele din toată ţara s-au strâns în capitala Moldovei pentru a sărbători 116 ani de la înfiinţarea Serviciului de Ambulanţă din România.
Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa a dorit, probabil, organizarea unor festivităţi care să arate respectul ţării în faţa oamenilor care au lucrat şi ture de 48 de ore încontinuu în perioada pandemiei, care au fost în prima linie chiar şi când guvernanţii anunţau că „virusul a fost înfrânt”. 

Totul a semănat cu o festivitate ca-n vremurile cu program de două ore la televizor. Imnul Ambulanţei, compus chiar de preşedinte sindicatului, Gheorghe Chiş, a răsunat la debutul întâlnirii cu muzica şi versurile unei melodii care şi-ar avea loc mai degrabă la finalul unei serbări de clasa a IV-a.  „Ambulanţa românească / Are dreptul să trăiască / Se aude şi se vede / Alergând ca să salveze”, un fel de „Săniuţa fuge, nimeni n-o ajunge”, doar că mai lung şi mai greu de îndurat pe căldura care se apropie de caniculă din faţa Palatului Culturii din Iaşi. Cei peste 500 de reprezentanţi ai serviciilor de Ambulanţă din toate judeţele ţării au venit la Iaşi ca la o sărbătoare care aminteşte de momentele în care în România era un alt regim politic.

Continuarea, în ziaruldeiasi.ro! Foto: Ziarul de Iasi

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași | Ziarul de Iași

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași, proiect...

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după o vizită la Moscova | Aktual24

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după...