sâmbătă, 23 octombrie 2021
spot_img
AcasăÎn lumeLaboratorul american Merck cere autorizaţia pentru o pilulă anti-Covid

Laboratorul american Merck cere autorizaţia pentru o pilulă anti-Covid

Potrivit RFI, laboratorul american Merck a depus cererea de autorizare în urgenţă în Statele unite a unei pilule anti-Covid. Potrivit unui test clinic, pilula ar reduce la jumătate riscul de spitalizare şi de deces a pacienţilor pozitivi la Covid-19. Medicamentul se numeşte molnupiravir iar dacă va fi aprobat el reprezintă un pas important în lupta împotriva pandemiei, permiţând diminuarea formelor grave ale bolii.

Uşor de administrat şi crucial în lupta împotriva pandemiei de Covid, pílula molnupiravir este complementară vaccinurilor.  

Medicamentul poate fi administrat în primele zile de la depistarea pozitivă cu Covid

Administrat în primele zile după un test pozitiv la Covid, medicamentul reduce la jumătate riscul de spitalizare ori de deces, arată un test clinic realizat de compania Merck în afara Statelor Unite.

Consecinţele extreme ale acestei pandemii necesită un răspuns de urgenţă fără precedent – este justificarea companiei care a cerut ca tratamentul să fie aprobat de Agenţia Americană a Medicamentului (FDA)  de urgenţă. Mai exact, Merck cere ca tratamentul să fie aprobat în primele 10 zile după ce FDA a primit rezultatele testului clinic.

Articolul integral, pe RFI!

Image source: Merck

SursăRFI
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE