Laura Codruța Kovesi a fost în Ucraina: Parchetul European a încheiat un protocol de lucru cu Parchetul General de la Kiev/ Printre rezoluții se numără confiscarea averilor criminalilor de război

Data:

Procurorul-șef european Laura Kvesi și procurorul european Juraj Novocký au mers, vineri, în Ucraina, unde s-au întâlnit cu procurorul general Iryna Venediktova. Parchetul European (EPPO) și Parchetul General al Ucrainei au semnat un acord de lucru, iar Kovesi le-a garantat sprijinul EPPO. Cele două părți au discutat și despre percheziția, arestarea și confiscarea averilor criminalilor de război, a transmis procurorul general pe pagina de Facebook.

  • „Întreaga lume este martoră la suferința, disperarea și distrugerea pe care războiul lansat de Federația Rusă împotriva Ucrainei le provoacă milioanelor de compatrioți ai voștri. Suntem smeriți în fața exemplului dumneavoastră, a hotărârii parchetului ucrainean de a continua să lucreze sub asediu, bombardat, în pragul anihilării. Suntem convinși că tenacitatea și curajul dumneavoastră se vor dovedi extrem de importante odată ce pacea va reveni în Ucraina. Investigațiile dumneavoastră privind crimele de război și crimele împotriva umanității comise în Ucraina vor fi esențiale pentru a pune în mișcare roțile justiției internaționale și pentru a permite începerea procesului de vindecare a națiunilor ucrainene și ruse”, a transmis Kovesi în cadrul întâlnirii, conform comunicatului EPPO.

Acordul de lucru semnat vineri pune fundamentul unei cooperări strânse pentru a proteja interesele financiare ale UE și ale Ucrainei și pentru a aduce în fața justiției toți suspecții sau inculpații de infracțiuni împotriva bugetului UE.

În replică, procurorul general al Ucrainei, Iryna Venediktova, a transmis, pe Facebook:

  • „Procurorul șef al UE Laura Kovesi a venit să ne sprijine în Ucraina. Ea este prima dintre oficialii Uniunii Europene care ne-a vizitat statul într-un război dificil. Am discutat despre interacțiunea Procuraturii UE cu forța de lucru a Biroului Procuraturii Generale pentru percheziția, arestarea și confiscarea averilor criminalilor de război. Trebuie să găsim tot ce aparține celor care susțin uciderea în masă a civililor. Proprietățile lor vor merge la refacerea statului și compensarea pierderilor fiecărui ucrainean. Am primit sprijin incontestabil din partea Laurei Kovesi și sunt sigură că împreună vom avea succes. Din prima zi, ea ne-a oferit ajutor și a garantat eforturi comune pentru a stopa agresiunea rusă. Procurorul-șef al UE crede sincer că Ucraina este acum fortăreața Europei. Astăzi am semnat și un acord de lucru privind cooperarea dintre Procuratura Generală și Parchetul European (EPPO). Ucraina este prima țară cu care Parchetul UE a încheiat un astfel de document. Procurorul-șef al Uniunii Europene a adus și o scrisoare de susținere a procurorilor ucraineni din partea colegilor cu EPPO. Frontul nostru juridic se consolidează și asta înseamnă că victoria justiției este inevitabilă”, a scris Venediktova într-un mesaj pe Facebook, după vizita Laurei Codruța Kovesi, titrează G4MEDIA.
spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Monitorul de Cluj

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, începerea...