Lavrov: Occidentul este de vină dacă izbucneşte războiul

Data:

Secretarul de stat american Anthony Blinken a avertizat că Rusia va folosi răspunsul SUA pentru a motiva o viitoare agresiune

Rusia nu urmăreşte începerea unui război cu Statele Unite şi NATO, a declarat, vineri, principalul diplomat al ţării, care a semnalat deschiderea pentru continuarea dialogului, în ciuda respingerii de către Occident a condiţiilor puse de Moscova pentru detensionarea situaţiei din Ucraina.

„Dacă depinde de Rusia, nu va fi război. Nu vrem un război”, a susţinut ministrul de Externe Serghei Lavrov. „Dar nu vom permite [Occidentului] să ignore nepoliticos şi să ne calce în picioare interesele”, a spus Lavrov într-o videoconferinţă cu mass media rusă, în general controlată de stat.

El a acuzat guvernele occidentale că „avansează isteric” ameninţarea că Rusia va invada Ucraina.

Citește și: Propaganda îi pregătește pe români pentru conflictul dintre Rusia și Ucraina. Mesaje care-i întorc împotriva Kievului

Însă Moscova a comasat aproximativ 100.000 de militari aproape de graniţa cu Ucraina şi în Crimeea ocupată. Începerea unei serii de exerciţii militare în vestul Rusiei, precum şi anunţul desfăşurării de exerciţii surpriză în Bielorusia vecină au alimentat şi mai mult tensiunile.

SUA şi NATO au respins miercuri cererea Rusiei de a opri expansiunea NATO în Europa de Est, inclusiv de a interzice definitiv acceptarea Ucrainei în alianţă, dar au subliniat domeniile în care ar putea spori cooperarea cu Moscova.

Lavrov, care urmează să vorbească cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken „în zilele următoare”, a declarat că Rusia formulează un răspuns.

Lavrov a caracterizat părţi din răspunsul pe care Washingtonul l-a dat Moscovei cu rugămintea să-l păstreze privat, ca „praf în ochi, dar care conţine seminţe ale raţiunii în probleme secundare”.

El a făcut, de asemenea, diferenţa între răspunsul „ruşinos” şi „foarte ideologic” al NATO şi cel al Statelor Unite, pe care l-a complimentat drept „apogeul diplomaţiei”.

Articolul complet poate fi citit pe THE EPOCHTIMES ROMANIA.

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Armata SUA a testat în Ucraina un proiect secret de inteligență artificială | Aktual24

Armata SUA a testat în Ucraina un proiect secret...

Lucrările la tronsonul Chiribiș – Biharia, din Autostrada Transilvania, vor începe abia anul viitor | Bihoreanul

Lucrările la tronsonul Chiribiș – Biharia, de 28,55 kilometri,...

Candidatul independent care ar putea provoca înfrângerea lui Trump în fața lui Biden | Aktual24

Campania independentă a lui Robert F. Kennedy Jr. pentru...

Peste 85 de edituri, la Târgul de Carte Gaudeamus din Cluj-Napoca | Monitorul de Cluj

Cel mai mare târg de carte din Transilvania, Târgul...