Libertatea: România plătește 6.500 de lire pentru directoarea ICR Londra, care n-a vrut să stea într-un apartament gratuit

Data:

Actrița Catina Nistor, directorul actual al ICR Londra, a refuzat să locuiască în apartamentul gratuit în care au locuit toți predecesorii ei, din 2006 și până recent. A cerut să fie mutată într-o locuință pentru care statul român plătește acum 6.5000 de lire pe lună, potrivit surselor Libertatea.

Ministerul de Externe i-a aprobat închirierea unui apartament în centrul capitalei londoneze, în apropiere de Harrods, un celebru magazin londonez, iar chiria lunară este de 6.500 de lire sterline pentru 120 mp. La care se adaugă celelalte cheltuieli.

„În acest timp, apartamentul în care au stat până acum toți directorii ICR este gol. În opinia mea, acesta este un abuz împotriva intereselor publice al MAE”, a declarat pentru Libertatea un angajat al ICR.

Citește articolul integral din Libertatea.

Ministerul de Externe are o explicație

MAE nu a infirmat prețul plătit pentru apartamentul directoarei Nistor. Rugat să explice de ce preferă să achite o sumă considerabilă de vreme ce putea să locuiască într-un spațiu pentru care să nu plătească chirie,

Ministerul de Externe a răspuns: „Închirierea locuinței s-a realizat la cererea misiunii, la momentul solicitării nefiind disponibil în incinta institutului un spațiu de cazare adecvat. Apartamentul asigurat doamnei Nistor este compus din trei camere, cu suprafața totală de 120 mp, în care sunt incluse și spații cu destinația de primire invitați /birou, asigurate prin norme interne acestor funcții”.

Director interimar al Teatrului Bulandra, în mandatul primarului Gabriela Firea

Catinca Maria Nistor (33 de ani), numită în iulie în fruntea ICR Londra, este actriță și prezentatoare la televiziunea Aleph News, patronată de Adrian Sîrbu. Nistor este este fiica actorului român Stelian Nistor, fost lider al Lojei Masonice de rit scoțian, care are sediul central la Londra, scrie culturaladuba.ro. Părinții Catincăi Nistor sunt nașii de cununie ai fostului președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea (PSD).

Catinca Maria Nistor a fost timp de aproximativ un an director interimar al Teatrului Bulandra, în mandatul primarului Gabriela Firea (PSD), și a fost dată afară după un protest public al actorilor de la Bulandra. Ulterior, a fost trimisă și în judecată de noua conducere interimară pentru că și-ar fi atribuit sume de bani necuvenite.

Citește și: Poate România să o apere pe Boroka, jurnalista atacată de un deputat ungar?

În primă instanță, pe 19 septembrie 2021, Tribunalul București a decis să anuleze contractele încheiate pe drepturi de autor și a obligat-o pe Nistor să returneze teatrului aproape 7.000 de euro. Decizia nu este, însă, definitivă.

Nistor a susținut, în timpul audierilor din comisie, că a urmat și absolvit cursurile prestigioasei universități London School of Economics. Potrivit unui răspuns oficial al LSE transmis Edupedu.ro , informația este falsă. Ulterior, Nistor a susținut că are atestate că a participat la 3 cursuri de la Școala de Vară a London School of Economics.

FOTO: FB Premiile Gopo

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...