Licitație pentru reabilitarea a 50 de km de linii de tramvai în București

Data:

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, săptămâna aceasta, llansarea licitaţiei pentru reabilitarea a 16 linii de tramvai.

„Este cea mai mare achiziție publică realizată vreodată de Primăria Capitalei, cu o valoare de 500 de milioane de euro. Invit companiile româneşti şi internaţionale să se înscrie la această procedură de achiziție. Întrucât este o licitație importantă la care ne dorim să avem cât mai mulți participanți, am transmis informația către camerele de comerţ și către ataşaţii comerciali ai ambasadelor”, spune primarul general al Capitalei.

„Infrastructura de tramvai a orașului va fi complet modernizată în doi ani”

În ceea ce privește sursa de finanțare a proiectului, edilul spune că Primăria Generală va aplica pentru 300 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027.

„Pentru restul de 200 de milioane de euro, analizăm posibilitatea contractării unor împrumuturi și atragerii de fonduri din partea instituţiilor financiare internaţionale”, mai spune Nicușor Dan.

Citește și: Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia din funcția de ministru al Educației

Liniile de tramvai a căror infrastructură va fi reabilitată leagă zone importante ale orașului și se află pe artere intens circulate precum: Bd. Th. Pallady, Bd. 1 Decembrie 1918, Bd. Basarabia, Calea Călărașilor, Bd. Corneliu Coposu, Bd. Pache Protopopescu, Bd. Barbu Văcărescu, Bd. Bucureștii Noi, Galea Griviței, Bd. Ion Mihalache, Bd. Chișinău, etc.

”În prezent, Bucureștiul are o reţea deja modernizată de 90 de kilometri. Prin reabilitarea celor 50 de km, toată infrastructura de tramvai a orașului va fi complet modernizată în doi ani”, explică edilul.

Foto: Facebook Nicușor Dan

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related