Liderul „Clanului Sportivilor” cere aplicarea legii mai favorabile, instanţele îşi pasează dosarul

Data:

Eugen Preda a jefuit un depozit de armament în 2009 și a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Iaşi în 2017, când mai avea de executat încă 3 ani de zile.

Liderul grupului care a jefuit în 2009 depozitul de armament al UM 01916 din cadrul Brigăzii Rachete sol-aer de la Ciorogârla, furând zeci de arme şi cantităţi importante de material militar, se vrea „spălat” de justiţie. Eliberat condiţionat în 2017, Eugen Preda a cerut aplicarea legii penale mai favorabile, ceea ce i-ar permite scurtarea intervalului până la reabilitarea judiciară. Magistraţii nu se înţeleg însă cine este competent să analizeze cazul, dosarul fiind plimbat de la o instanţă la alta. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să stabilească cine va da verdictul final.

În ianuarie 2009, un grup condus de Preda a tăiat gardul UM 01916 şi lacătul de acces în depozitul de armament, furând o mitralieră de companie, 20 de pistoale mitralieră tip Kalaşnikov, 32 de pistoale TT, 5 pistoale Carpaţi, trei pistoale Cugir, un pistol de semnalizare, 9 baionete, 6 binocluri şi alte accesorii.

La acea dată, spargerea a provocat un scandal naţional, mai ales atunci când s-a constatat că soldaţii care asigurau paza depozitului dispuneau doar de muniţie de manevră, iar ultimul control asupra armamentului din depozit fusese făcut cu două săptămâni înaintea furtului, neştiindu-se exact nici măcar când avusese loc spargerea. Numeroşi ofiţeri superiori au fost destituiţi.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce spune șeful CFR Călători despre accidentul feroviar de ieri, soldat cu moartea unei femei

Directorul General al CFR Călători, Traian Preoteasa, susține că...

Sate scoase în lume doar cu internetul

Oamenii de la ţară aşteaptă internetul de mare viteză...

Pagina de Facebook a Anei Birchall a fost spartă – hackerii au pus steagul Isis la poza de profil

Pagina oficilă de Facebook a Anei Birchall, fost ministru...