Localnic din Viscri: era un sat uitat de lume, acum căsuțele se vând cu peste 40.000 de euro, datorită regelui Charles

Data:

Satul românesc Viscri, în pitorească regiune a Transilvaniei, a cucerit inima celui care pe atunci era Prințul Charles, de când l-a vizitat prima dată, în 1998, relatează International Business Times, citată de Rador.

Fermecat de ulițele sale prăfuite, de căruțele trase de cai și de casele viu colorate, cuibărite pe dealurile verzi, prințul ecologist și iubitor al naturii a devenit un vizitator fidel.

În 2006, chiar și-a cumpărat acolo prima sa casă: o casă de un albastru strălucitor, cunoscută de toți localnicii.

Inițial o reședință princiară ocazională, casa a fost transformată apoi într-un muzeu dedicat botanicii, o altă pasiune a noului monarh.

„Majestatea Sa Regele nu a mai stat aici de câțiva ani, dar a lăsat multe urme”, a declarat pentru AFP Caroline Fernolend, președintele fundației Mihai Eminescu.

Sub sponsorizarea lui Charles, fundația a renovat mai multe proprietăți din Transilvania, cu metode și materiale tradiționale, pentru păstrarea patrimoniului.

„De asemenea, a finanțat o stație ecologică de epurare a apelor uzate, pe bază de stuf, și un nou sistem de canalizare a apei pentru sat, fără a-și face publicitate”, a spus ea.

În fiecare an, zeci de mii de turiști descoperă atmosfera atemporală din Viscri.

Pensiunile au apărut ca răspuns la popularitatea satului – în contrast cu abandonul care caracterizează o mare parte din mediul rural al unuia dintre cei mai săraci membri ai UE.

„Viscri era un sat uitat de lume, și acum căsuțele se vând cu peste 40.000 de euro!”, a spus profesorul de sport pensionar Ion Stoica, care în fiecare seară merge cu bicicleta din satul vecin la Viscri. (G4 Media)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Piedone și cei 46 de interpuși. O „fărție” prosperă | G4Media.ro

Piedone și cei 46 de interpuși. O „fărție” prosperă...

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași | Ziarul de Iași

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași,...

Motiv de laudă pentru PNL Brăila: 111 PSD-iști au devenit liberali peste noapte | DE BRĂILA

Motiv de laudă pentru PNL Brăila: 111 PSD-iști au...