Locuitorii unei comune braşovene strâng semnături împotriva traseului autostrăzii Braşov – Bacău

Data:

Locuitorii comunei Hărman, judeţul Braşov, nu vor ca autostrada Braşov – Bacău să treacă prin localitatea lor, pe motiv că 50 de case ar urma să fie demolate pentru realizarea respectivului proiect. În consecinţă, oamenii au început să strângă semnături pentru schimbarea traseului autostrăzii.

După demararea campaniei de strângere de semnături, primarul comunei, Onoriu Velican, a organizat sâmbătă, 12 februarie, o întâlnire cu locuitorii din satul Podu Oltului, pentru a discuta acest subiect, având în vedere că oamenii reclamă că autostrada ar urma să treacă prin localitatea lor, relatează BZB.ro.

La întâlnire au participat câteva zeci de oameni, iar în urma acestei dezbateri, primarul Hărmanului a anunţat că a depus o adresă la Prefectura Braşov, prin care a solicitat organizarea unei întâlniri cu toţi factorii interesaţi. „Au apărut tot felul de informaţii şi memorii. Cred că temerilor oamenilor ar trebui să le răspundă instituţiile abilitate, motiv pentru care am solicitat Prefecturii să organizeze o discuţie cu toţi factorii, cum sunt, de exemplu, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, arhitectul şef al judeţului Braşov, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Primăria Hărman. De asemenea, în timpul discuţiilor de sâmbătă, am convenit cu locuitorii ca la această întâlnire să participe şi unul sau doi reprezentanţi ai cetăţenilor, urmând ca ei să îi propună pe cei care îi vor reprezenta”, a declarat primarul Onoriu Velican.

Velican a mai opinat că la această întâlnire ar putea participa şi celelalte primării din judeţul Braşov pe teritoriul cărora ar urma să treacă autostrada.

Primarul a refuzat să semneze şi el petiţia iniţiată de consătenii săi. „Eu nu pot să semnez o petiţie în care se scrie că dărâmă 50 de case, că se distruge digul Oltului, pentru că nu am această informaţie”, a declarat acesta, titrează THE EPOCHTIMES ROMANIA.

The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

În Constanța, colectarea gunoiului se va face doar noaptea

Colectarea gunoiului în municipiul Constanța se va face pe...

Încă un beneficiu pentru polițiști: vor fi plătiți să facă școală

Ministerului Afacerilor Interne a anunțat marți că, în vederea...

Prețul lemnului de foc va fi plafonat la 500 lei/mc, până la 31 martie 2023

Guvernul va plafona prețul lemnului de foc la 500...