Locuitorii unei comune din Botoșani, revoltați că o balastieră i-a lăsat fără apă

Data:

Revoltă la Cândești, din cauza unei balastiere. Localnicii sunt revoltați după ce în albia râului Siret au apărut mai multe utilaje ale unei firme, care exploatează pietrișul și nisipul din zonă. Sătenii acuză faptul că lucrările au afectat ecosistemul și au trimis sesizări la toate organismele și instituțiile abilitate solicitând să fie verificată legalitatea lucrărilor.

„Cu toate că ne confruntăm în aceste zile cu o secetă severă în toată țara. niște indivizi profitori au găsit de cuviință să înceapă exploatarea nisipului și balastrului în albia râului Siret. la nici un kilometru de barajul Rogojești, blocând cursul râului și afectând sever pânza de apă freatică de care depind toți locuitorii satului, având ca rezultat secarea tuturor fântânilor (n.r. – fapt ce se poate confirma la fata locului).

Totodată, transformând râul Siret într-un pârâu plin de mizerie. au distrus în totalitate fauna piscicolă, și nu numai, în toată zona. Copacii de susținere a malurilor au fost excavați și depozitați la întâmplare, precum și solul decopertat aruncat în grămezi pe mijlocul luncii.

Nimeni nu știe dacă toată această excavare se face respectând termenii legali, reprezentanții primăriei, prezenți la fața locului, nu au dat niciun răspuns, bazându-se doar pe niște hârtii fluturate de reprezentantul firmei de excavare”, a transmis Cătălin Hanceriuc.

Citește articolul integral pe Monitorulbt.ro

Citește și: Conflictul dintre doi primari blochează un proiect european de irigații pe 1.000 ha, în plină secetă

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related