Lotul de aur al României la Olimpiada Internațională de Matematică a revenit în țară

Data:

Lotul României care a participat la cea de-a 63-a Olimpiadă Internațională de Matematică, organizată în format cu prezență fizică, la Oslo, Norvegia a revenit în țară. Echipa României s-a clasat pe locul 5 la nivel mondial (din 104 țări participante) și pe primul loc la nivel european.

Echipa a fost întâmpinată de către ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, care i-a felicitări pe olimpici și le-a mulțumit tuturor celor care au contribuit la această performanță.

„Acești copii minunați au reușit cea mai bună performanță românească în matematică, în secolul XXI, obținând două medalii de aur și patru medalii de argint. Graţie unui total de 194 de puncte, echipa României s-a clasat pe locul 5 la nivel mondial (din 104 țări participante) și pe primul loc în Europa!

Felicitări medaliaților cu aur: Robert Dragomirescu și David-Andrei Anghel de la Liceul Internațional de Informatică București!

Citește și: Sindicaliștii anunță blocarea activității penitenciarelor. Drepturile deținuților ar putea fi afectate

Felicitări medaliaților cu argint: Andrei Moldovan, Vlad-Titus Spătaru, Radu Lecoiu de la Liceul Internațional de Informatică București și Andrei Chiriță de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” București!

Felicitări părinților care au încurajat și susținut aceste adevărate talente și profesorilor care au format acești copii și i-au îndrumat pe drumul performanței!

Felicitări coordonatorilor conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (Leader), Marius Perianu, Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, jud. Olt (Deputy Leader) și Lucian Țurea, Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (Observator)”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Pentru cinci dintre acești elevi, rezultatele obținute în luna mai la a 39-a Olimpiadă Balcanică de Matematică (BMO 2022) au fost confirmate și îmbunătățite.

Foto: Ministerul Educației

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: Până acum o săptămână eram un om respectat

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: „până acum o săptămână eram...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...