duminică, 26 septembrie 2021
AcasăRecomandateLotus Center nu mai vrea să construiască hotelul de lângă Aquaparkul din...

Lotus Center nu mai vrea să construiască hotelul de lângă Aquaparkul din Oradea, Primăria merge în instanță

În prima zi a lunii iulie, într-o gală devenită tradiţională, Primăria Oradea a premiat cei mai importanţi contributori la bugetul local, între care şi grupul Lotus Center, controlat de Alexandru Mudura junior, pe care însă tocmai se pregăteşte să-l cheme la judecată!

Lotus a abandonat construirea unui hotel de 4 stele lângă Aquaparkul Nymphaea, pe un teren anume cumpărat de la Primărie, şi refuză să plătească penalităţi pentru depăşirea termenului limită. “O să deschidem un proces, ca să-i obligăm”, spune primarul Florin Birta.

În familie

Amplasat între Aquaparkul Nymphaea şi Ştrandul Dinamo, terenul de 10.000 mp din strada Codrilor nr. 3 dă bătai de cap Primăriei de multă vreme. În urmă cu aproape două decenii, Fundaţia Mecena – înfiinţată de fostul lider al UDMR Bihor, Alexandru Kiss, şi de fondatorul Lotus Center, defunctul Alexandru Mudura – primea terenul respectiv în folosinţă gratuită de la Consiliul Local Oradea, ca să construiască un centru dedicat poetului Ady Endre şi un motel, investiţie pentru care primise 1,1 milioane euro de la Guvernul Ungariei. Dar, fiindcă adunase datorii la Primărie, în 2014 organizaţia păstorită de liderii UDMR locali a predat terenul, cu tot cu sala de chermeze construită şi cu fundaţia motelului.

Citește articolul integral în Bihoreanul

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE