Lucian Bode a deschis un nou proces împotriva Universității Babeș-Bolyai

Data:

Ministrul de Interne (PNL) Lucian Bode a deschis recent un nou proces împotriva Universității Babeș-Bolyai prin care cere anularea hotărârii Comisiei de Etică în cazul suspiciunilor de plagiat din teza sa de doctorat.

Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca arăta, în urma unei noi analize, că suspiciunile de plagiat a tezei de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode se confirmă, iar teza sa este „profund viciată”.

La finele săptămînii trecute, ministrul Lucian Bode a deschis un nou proces împotriva Comisiei de Etică a Universității Babeș-Bolyai pentru anularea hotărârii prin care comisia s-a autosesizat pentru suspiciuni de plagiat în cazul tezei sale de doctorat. Astfel, în cererea depusă joi, 2 februarie, la Tribunalul Sălaj, Bode cere anularea totală a actului administrativ 10/2022, prin care Comisia de etică din cadrul UBB s-a autosesizat pentru suspiciuni de plagiat în teza de doctorat a actualului ministru. 

Ministrul Lucian Bode solicită în instanță anularea actului administrativ Hotărârea nr.10/13.12.2022 emisă de Universitatea Babeş-Bolyai/captură foto: portaljust.ro

Acum, ministrul solicită în instanță anularea hotărârii UBB pe baza căreia s-a desfășurat a doua analiză a comisiei de etică asupra tezei de doctorat a lui Lucian Bode.

În cazul acțiunii inițiale, deschise de ministrul Bode în 5 ianuarie 2023, Lucian Bode încercase să obțină, în contencios administrativ, printr-un dosar deschis la Tribunalul Sălaj, suspendarea executării Hotărârii nr.10/13.12.2022, emisă de Comisia de etică a UBB, titrează Monitorul de Cluj.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după o vizită la Moscova | Aktual24

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după...

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online | Ziarul de Iași

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online...