Lucrări ilegale în Aria Naturală protejată unde crește Laleaua Pestriță

Data:

Voluntarii Asociației România ECO au realizat o acțiune de ecologizare în Aria Naturală protejată Poiana cu narcise din șesul Văii Budacului (cod 2.210., denumire Poiana cu narcise de pe Şesul Văii Budacului, Comuna Cetate, satul Orheiu Bistriţei , 6,00 ha), la Pădurea din Șes unde crește Laleaua Pestriță, specie protejată de lege.

Din păcate la capătul pădurii am constatat existența unor lucrări deosebit de invazive pentru o arie naturală de protecție floristică respectiv lucrări ilegale de defrișare mecanizată a arbuștilor și vegetației mici.

Prin aceste lucrări, realizate pe porțiuni mari raportat la dimensiunile rezervației, s-au adus prejudicii grave, cred eu iremediabile. Lucrările sunt realizate cu utilaje grele de mari dimensiuni, cel puțin doi metri lățime și au decopertat o mare parte din zona de sud, sud vest a pădurii unde creștea în mod masiv laleaua pestriță.

Conform directorului Agenției de Protecție a Mediului BN, domnul Sever Roman, nu sunt avizate în prezent astfel de lucrări nici în proximitatea ariei naturale și nici în rezervație, cu atât mai mult fiind ilegale lucrările. Pe de altă parte lucrările de întreținere trebuie realizate cu certificat de urbanism și aviz de la Agenția Națională a Ariilor Naturale Protejate.

Continuarea în Săptămâna Online.

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180 de grade al șefului PNL Brăila

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180...

Sondajul RTV în care opțiunile de vot depășesc 100%. Ironii pe rețelele de socializare | Aktual24

Sondajul RTV, realizat de de Sociopol, institut patronat de...