Lukoil, despre căderea de la fereastră a unuia din șefii companiei: A murit în urma unei boli grave

Data:

spot_img

Lukoil a confirmat decesul președintelui consiliului de administrație, Ravil Maganov. Deși mai multe surse afirmă că oligarhul a căzut pe fereastră de la etajul șase, unde era secția de spital în care era internat, comunicatul de presă dat de compania rusească precizează că acesta a murit după o lungă boală.

Șeful consiliului de administrație și prim-vicepreședintele executiv al Lukoil a murit joi, după ce a căzut de la fereastra Spitalului Clinic Central al Administrației Prezidențiale din Moscova, unde era internat, a declarat pentru RBC o sursă apropiată de Direcția Principală a Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei. Mai devreme, despre cădere au scris și canalele Telegram Mash și 112, care au prezentat știre ca o posibilă sinucidere sau ca un accident, în timp ce fuma.

Agențiile de aplicare a legii din Moscova au confirmat pentru TASS că un bărbat a căzut pe fereastra Spitalului Clinic Central și a murit, citează Universul.net

Citește și: Șeful consiliului de administrație al Lukoil a murit după ce a căzut de la fereastra unui spital din Moscova

Nici un cuvânt despre ferestrele periculoase

Ulterior, compania Lukoil a confirmat oficial decesul lui Ravil Maganov. Dar comunicatul de presă nu vorbește despre căderea de la fereastră, ci despre o grea suferință.

„Cu profund regret vă informăm că Ravil Maganov, președintele Consiliului de Administrație al PJSC Lukoil, a încetat din viață în urma unei boli grave. <…> Echipa Lukoil deplânge pierderea ireparabilă și exprimă profunde condoleanțe familiei lui Ravil Ulfatovici Maganov”, se arată în mesajul publicat la 1 septembrie.

Compania nu a precizat din ce boală a murit oligarhul, scrie publicația rusă Izvestia.

Ravil Maganov (67 de ani) s-a angajat la Lukoil în 1993, ca vicepreședinte pentru producția de petrol. În 2006, a fost numit prim vicepreședinte executiv al companiei.

Grupul Lukoil a solicitat, la începutul lunii martie încheierea cât se poate de rapidă a conflictului din Ucraina. Astfel, într-o declaraţie pe propria pagină de internet, compania s-a declarat îngrijorată de „evenimentele tragice din Ucraina” şi a afirmat că susţine negocierile care să încheie conflictul, scrie Universul.

Lunga serie a oligarhilor și nu numai care au murit în condițiil misterioase în Rusia

Decesul lui Ravil Maganov, unul dintre puținii ruși de la nivel înalt care a criticat invazia din Ucraina, completează o serie lungă de morți petrecute în Rusia printre oligarhi de la începutul războiului, din februarie.

În august, fiica lui Alexander Dughin, cunoscut și ca unul dintre ideologii lui Putin, aflat în spatele conceptului euroasianismului, a murit după ce autoturismul în care se afla a explodat. Mai multe surse au arătat că cel mai probabil era vizat chiar tatăl ei, dar care nu a mai urcat în ultimul moment în mașină.

Citește și: VIDEO Fiica lui Alexander Dughin, ideologul lui Putin, a murit într-un atentat. Era vizat tatăl ei

De la începutul invaziei militare rusești în Ucraina, mai mulți apropiați ai regimului de la Kremlin au murit în condiții suspecte. Alții au plecat din Rusia, una dintre cele mai importante figuri fiind Anatoli Chubais, care conducea o companie cheie pentru complexul industrial-militar al regimului de la Kremlin, Rusnano.

Rusnano, printre altele, se ocupa de tot ce înseamnă componente și circuite pentru sistemele optice de ghidare ale rachetelor cu rază lungă de acțiune, nanotehnologie și sticle speciale folosite pe rachetele Kinzhal (spre exemplu).

Auto-exilat în Sardinia, în urmă cu o lună lui Chubais i s-a făcut brusc rău. Anunțul a fost făcut de Xenia Sobchak, fiica lui Anatoli Sobchak, fostul primar al Leningradului (azi St. Petersburg), omul care l-a „recrutat” pe Vladimir Putin în KGB. Chubais a petrecut mai multe săptămâni în spital, inițial la Oblia, Italia, după care a fost transportat de urgență la Frankfurt, sub suspiciunea că ar fi fost otrăvit cu novichok.

Incidentul s-a întâmplat cam în aceeași perioadă în care Dimitri Rogozin, șeful Roscomos, una dintre vocile care au făcut cele mai dure amenințări împotriva Occidentului, a fost tras pe linie moartă.

„Sinuciderile” intră în tiparul după care o sfârșesc în Rusia indezirabilii. Pe 1 mai, Andrei Krukowski, șeful stațiunii Krasnaia Poleana, aparținând Gazprom, pe care o conduce din 2019, ar fi „căzut de pe o stâncă” în stațiunea Soci, preferata lui Vladimir Putin, acolo unde a avut loc olimpiada de iarnă din 2014, la a cărei organizare Krukowski a participat. Presa din Rusia a subliniat că moartea acestuia este considerată un accident.

Citește și: Spionii Rusiei au înțeles greșit Ucraina și au indus în eroare Kremlinul, înainte de război

Pe 19 aprilie,​ Serghei Protosenia, fost director la producătorul de gaze Novatek, deținut parțial de Gazprom, soția și fiica lui au fost găsiți morți în vila lor de lux din Lloret de Mar, o stațiune de lângă Barcelona. Cadavrele soției și fiicei aveau urme de violență și au fost găsite în grădină. Poliția spaniolă spune că ar fi un un caz de „violență domestică”.

Cu doar o zi înainte, pe 18 aprilie, o altă moarte chiar mai suspectă, a fost cea a lui Vladislav Avaiev fost vicepreședinte al Gazprombank, banca aflată în centrul schemei de plată a gazului rusesc. Era un fost oficial al Kremlinului și apropiat al lui Putin.

Pe 25 februarie, Alexandr Tiulakov –  șeful Serviciului de Securitate corporativă al Gazprom  – a fost găsit mort în garajul locuinței sale de lux, în valoare de 500.000 de lire sterline, din complexul Leninski din Sankt Petersburg.

Novaïa Gazeta a scris că s-a spânzurat.

Cu o lună înainte, Leonid Șulman, șeful departamentului de transport al Gazprom Invest, a fost găsit mort în casa sa tot din același complex de lux Leninski.

Șulman era într-o baltă de sânge pe podea, avea multiple răni prin înjunghiere. A fost găsită și o notă, al cărei conținut nu a fost însă dezvăluit, iar comisia de anchetă din Rusia ar fi refuzat să discute despre decese.

Cel puțin doi dintre directorii decedați, Vladislav Avaiev și Serghei Protosenia, știau multe despre finanțele și fluxurile de numerar ale Gazprom, care duceau la cercul lui Putin, ba chiar la președinte însuși.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rezultate parțiale la votul în diaspora: Călin Georgescu – 39,13%, Elena Lasconi – 28,24%

Călin Georgescu conduce la rezultatele provizorii în votul din...

Rezultate parțiale 90% din voturi. Călin Georgescu – 22,04%, Marcel Ciolacu – 21,22%

Rezultatele parțiale în primul tur al alegerilor prezidențiale după...

Rezultate parțiale BEC, 81% din voturi. Călin Georgescu, pe primul loc

Rezultatele parțiale BEC în România, după centralizarea a 81%...