Luna de concediu medical are 499 de zile la Primăria Timișoara. Dominic Fritz: Am fost avertizat că e o practică sistemică, ce nu poate fi oprită

Data:

În Primăria Timișoara, în acest an au existat 750 de concedii medicale, cu 225 mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut, de care au beneficiat aproape 600 de angajați, fiind acordate, în total, 3.996 de zile de concediu medical, potrivit primarului Dominic Fritz. El a anunțat marți că a cerut Casei Județene de Asigurări de Sănătate să verifice documentele în baza cărora medicii au acordat concediile medicale.


Potrivit primarului Dominic Fritz, în perioada ianuarie-august 2021, în Primăria Timișoara au fost 750 de concedii medicale, cu 225 mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut, de care au beneficiat 594 angajați, față de 428 în 2020, totalizând 3.996 de zile.

„Este adevărat că aceste concedii se înscriu în limitele legale și că suntem în pandemie.

Există în Primărie oameni care muncesc, împing lucrurile înainte, și unii dintre ei au avut probleme de sănătate reale. Dar și angajați care, atunci când primesc o sarcină, își iau un medical. Iar noua organigramă a avut un impact major asupra stării de sănătate a unor foști șefi de direcții, care o țin, de atunci, din <<medical>> în <<medical>>.

Aceasta este o modalitate de a bloca activitatea în unele compartimente și nu este acceptabil să abuzezi de un drept individual legal prejudiciind interesul public”, a transmis, marți, primarul Timișoarei.

Citește articolul integral în Hotnews.ro

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om respectat, acum sunt omul negru”  |Digi24

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...