marți, 18 ianuarie 2022
AcasăSubiectivOpiniiLupta PNL cu sine

Lupta PNL cu sine

Căldură mare, mon cher, minți înfierbântate, prețuri dilatate: curentul s-a scumpit cu 7%, gazele cu 20%.

Deocamdată ne bucurăm de căldură gratis (e luna lui cuptor) dar premierul Cîțu, scăpat neatins de moțiunea de cenzură, i-a asigurat pe „dragii români” că le-a crescut puterea de cumpărare cu 8,4% și în consecință „românii sunt mai fericiți”. Doar că nu-și dau seama. Pe chipul lui Șoșoacă, de exemplu, nu se citea fericirea: umbla furibundă prin parlament cu un sac negru de plastic („așa au fost îngropați morți de Covid”) după care s-a repezit la un senator USR pe care l-a tras de nas.

Nasocomiale. Șoșoacă provine însă din AUR unde se cam trage pe nas. În grădina senatorului Busuioc au fost găsite (în 2015) sute de tulpini de marihuana, iar George Simion și-a pus busuioc în păr: „vom legaliza marihuana medicinală și cânepa românească”. Oricum au o politică stupefiantă. Mai sobru, Grindeanu a constatat că „la palatul Victoria nu e o echipă, ci o gașcă”. Dar când în Palatul Victoria se baricadaseră Grindeanu, Ponta și un chibiț (guvernul doi și un sfert), ei ce erau? Gașcă sau bandă? Ciolacu a acuzat fățiș guvernul: „Ați făcut un PNRR pentru buzunarele voastre”.

Apropo de buzunare: fostul trezorier al PSD tocmai a intrat la zdup după ce și-a umplut buzunarele cu bani din subvenția de la stat din care și-a ridicat casă. Iar lui Ciolacu îi curg uneori banii din buzunare. Așa încât asta-i democrația: alternanța buzunarelor. Ironic, Romașcanu i-a salutat pe colegii din USR care „și-au întrerupt concediul de maternitate pentru a fi la moțiune” – aluzie la votul europarlamentarilor USR PLUS în PE în favoarea unui raport bizar ce stipula egalitatea bărbaților cu femeile în a naște și alăpta. Cioloș a susținut personal drepturile bărbaților născători. Poate ne dă un exemplu personal.

S-o vedem și pe-asta că n-am văzut destule. E adevărat însă că se nasc și copii din flori, iar unii politicieni sunt aduși pe lume de tipi din servicii – dar să nu generalizăm (nu toți generalii sunt mame bune). După căderea moțiunii, Cîțu a declarat că „ea consfințește alianța PSD-AUR pe care îi unește ura față de modernitate, antreprenori, statul de drept”. În schimb, pe Orban și Cîțu îi desparte dragostea față de aceleași lucruri. Ambii își dispută sprijinul lui Iohannis – căruia Orban i-a amintit cum s-a retras el din cursa pentru șefia PNL în favoarea sa.

Adică, șefu, îmi ești dator. Păi, și Cîțu s-a retras în favoarea lui Orban lăsându-l premier în 2020 după ce picase la moțiunea de cenzură. Datorii istorice. Care nu prea se plătesc. Drept care în PNL se bat acum partidul (Orban) cu guvernul (Cîțu). Orban zice că-i Ronaldo, Cîțu spune că-i echipă. Respectiv Chindia Târgoviște și Rică Răducanu. Hai, că râde lumea de voi cum se bat două nevoi. Cum CCR a decis că revocarea Renatei Weber e neconstituțională redându-i scaunul cotidian, Orban a comentat proverbial: „Corb la corb…”.

Corb la corb trage. Între timp au fost alegeri locale parțiale iar în comuna Șotrile (Prahova) a fost reales primar tot cel căruia i se invalidase mandatul precedent din pricina acuzațiilor de pedofilie. Sătenilor nu le-a păsat că Davidescu a abuzat de o copilă de 13 ani (devenită mamă) profitând de sărăcia ei și de poziția lui. Iată că oricât de ticălos se dovedește cineva, tot se găsesc destui care să-l voteze. Și cam așa arată o lume bolnavă. Iar dacă sănătate nu e, nimica nu e.

Articolul a fost publicat mai întâi în Revista 22

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE