MAE a elaborat un set de acțiuni pentru românii care vor viză pentru SUA

Data:

România face eforturi pentru a scădea rata de refuzuri în ceea ce privește solicitările de vize de intrare pe teritoriul SUA. Este un demers care se înscrie în strategia națională de în Programul american Visa Waiver.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că a elaborat şi pune la dispoziţia cetăţenilor români un pliant care conţine informaţii utile referitoare la paşii de urmat pentru obţinerea vizei necesare pentru călătorii de scurtă şedere în Statele Unite ale Americii, în scop de afaceri sau turistic.

MAE informează că, „prin simpla accesare a QR-codurilor incluse în acest pliant, cetăţenii români care intenţionează să călătorească în SUA, pentru mai puţin de 90 de zile, vor afla informaţii privind achitarea taxei de viză, încărcarea unei fotografii la standardele solicitate în aplicaţie şi programarea la interviu”, arată comunicatul de presă al instituţiei.

Publicarea şi diseminarea acestui material informativ se înscrie în demersurile întreprinse constant de MAE şi celelalte autorităţi cu competenţe în domeniu pentru atingerea obiectivului urmărit de către Guvernul României, respectiv includerea României în Programul american Visa Waiver.

MAE reaminteşte că includerea României în Programul Visa Waiver va permite cetăţenilor români să călătorească fără viză în SUA, pentru scurtă şedere (de până la 90 de zile), în scop de afaceri sau turistic. Principalul criteriu tehnic stabilit de legislaţia americană pentru includerea în acest program, care nu permite la acest moment accesul României, este ca rata de refuz pentru vizele turistice şi de afaceri înregistrată în anul precedent să se situeze sub plafonul de 3%.

În prezent, România are o rată de refuz de aproximativ 10%, titrează RFI Romania.

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Armata SUA a testat în Ucraina un proiect secret de inteligență artificială | Aktual24

Armata SUA a testat în Ucraina un proiect secret...

Lucrările la tronsonul Chiribiș – Biharia, din Autostrada Transilvania, vor începe abia anul viitor | Bihoreanul

Lucrările la tronsonul Chiribiș – Biharia, de 28,55 kilometri,...

Candidatul independent care ar putea provoca înfrângerea lui Trump în fața lui Biden | Aktual24

Campania independentă a lui Robert F. Kennedy Jr. pentru...

Peste 85 de edituri, la Târgul de Carte Gaudeamus din Cluj-Napoca | Monitorul de Cluj

Cel mai mare târg de carte din Transilvania, Târgul...