Mai mulți copii ucraineni refugiaţi au fost repartizaţi la grădinițe și şcoli din Timiș

Data:

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Aura Danielescu, a declarat, marţi, că primii copii ucraineni refugiaţi au fost repartizaţi la şcoli şi grădiniţe din Timişoara şi din judeţ, cu statut de audienţi.

Profesorii de limba ucraineană care vor sprijini în derularea activităţilor cu elevii integraţi în şcoli, ca audienţi, sunt de la şcolile gimnaziale din Ştiuca, Bethausen, Victor Vlad Delamarina – Pietroasa Mare, Bârna, Timişoara şi de la Liceul Haşdeu din Lugoj.

Comisia de învăţământ, în funcţie de solicitări, va orienta copiii spre acele unităţi din Timişoara sau împrejurimi, după caz, ţinând cont de posibilitatea de a avea cadru didactic cunoscător de limbă ucraineană.

„Luni, am repartizat doi copii de clasa a IV-a şi a X-a la Liceul Calderon (trimitem un cadru didactic din Timişoara sau inspectorul de specialitate ucraineană), doi elevi repartizaţi ieri la Şcoala Gimnazială nr.2 Timişoara, dar au revenit azi, solicitând înscriere la Grădiniţa P.P. nr. 14, unde avem o grupă de limba sârbă şi ne vom descurca. Un elev a fost repartizat la Şcoala Gimnazială nr. 24, de clasa a IV-a (avem un cadru didactic de muzică de naţionalitate ucraineană)”, a spus Danielescu, citată de Agerpres.

Citește și: Peste 13.000 de refugiați ucraineni au intrat luni în România

Pe parcursul zilei de marţi vor fi repartizaţi opt elevi la Şcoala Gimnazială nr. 1 Sânnicolau Mare (trei în clasa a VIII-a, trei în clasa a IV-a şi doi în clasa I), unde vor fi integraţi în clase şi vor fi ajutaţi de profesorii de limba engleză, pentru că elevii din clasele mari ştiu engleza. Alţi trei elevi merg la Găvojdia (doi de clasa I şi unul de clasa a VI-a), unde sunt vorbitori de limbă sârbă şi ucraineană, iar un elev de clasa a V-a merge la Şcoala Generală 24 din Timişoara.

„Deocamdată, au statut de audienţi. Majoritatea tranzitează ţara noastră. Sunt printre ei şi părinţi cu copii care vor rămâne în Timişoara. Dacă hotărăsc să rămână, vor avea nevoie de echivalare studii, aşa cum se face pentru orice copil venit din afara ţării şi care vrea să-şi continue studiile în România”, a mai explicat şefa IŞJ Timiş, Aura Danielescu.

Citește și: UE a adoptat un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...