Mai puține clase la liceu, la admiterea de anul acesta

Pe fondul scăderii numărului de elevi care vor intra din toamnă la liceu, s-a redus anul acesta şi numărul claselor a IX-a la liceu. Situaţia ar fi fost şi mai dramatică, dacă, la propunerea fostului inspector general Onuţ Atanasiu, actual parlamentar, nu s-ar fi aprobat scăderea numărului de elevi la clasă. Această solicitare a fost făcută deoarece nu numai Galaţiul, ci şi alte judeţe se confruntă cu efective din ce în ce mai mici de elevi.

În anul şcolar 2019-2020 au terminat clasa a VIII-a 4.620 de elevi, în timp ce, în anul şcolar 2020-2021, erau înscrişi, la acelaşi nivel de studiu, doar 3.933 de elevi, cu 687 mai puţini. Acest lucru ar fi presupus 24 de clase a IX-a în minus, dacă nu s-ar fi adoptat ordinul prin care se trece de la un număr maxim de 28 de elevi la 24-26 de elevi pe clasă.

Prin urmare, în judeţul Galaţi, deşi există o reducere a numărului de clase de liceu zi, ea nu este atât de drastică precum ar fi impus-o împuţinarea numărului de elevi.

Dacă în 2020 au fost 121 de clase a IX-a la zi, acum vor fi 117, cu patru mai puţine, conform proiectului depus de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, care aşteaptă aprobare prin hotărâre de guvern. “Este posibil chiar să avem 118 clase, pentru că s-a propus înfiinţarea specializării de Educatori-puericultori la Colegiul Naţional “C. Negri”, specializare pe care noi am mai avut-o şi care s-a dovedit a fi utilă în condiţiile atctuale”, ne-a mai explicat inspectoarea generală Gina Brînzan.

Citește articolul complet pe viata-libera.ro

Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Slujbă de Înviere, pe scenă, în Piața Sfatului din Brașov

Pentru a evita aglomerația, lăcașele de cult vor amenaja din timp, în afara clădirilor, mai multe puncte de distribuire a "paștilor" în pachete/punguțe de unică folosință, închise.

O victorie aliată cât o zdrobitoare înfrângere comună

Se bucură mulți de ”victoria” alianței PNL și USR PLUS, care s-au înțeles să continue coaliția. Ar fi fost decizia rațională, cred nu puțini....

POIM: Alte 10 contracte, în valoare de 146 milioane lei, pentru spitale și centre sociale

Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare din București este beneficiarul celui mai mare contract semnat în aceste zile.