Maia Sandu: Autoritățile de la București au ajutat mereu Republica Moldova, dar nu mereu au avut parte de parteneri buni la Chișinău

Data:

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a mulțumit României pentru sprijinul oferit în contextul crizelor cu care se confruntă țara sa, într-un interviu oferit TVR Moldova.

„Avem o relație excelentă. Cred că este cea mai bună relație între autoritățile de la Chișinău și București de la independență încoace. Autoritățile de la București mereu au ajutat cetățenii R. Moldova, dar nu mereu au avut noroc de parteneri respectuoși la Chișinău. Noi conștientizăm și apreciem tot sprijinul de care avem parte pe toate palierele” a declarat Maia Sandu, la emisiune „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Președinta a mai menționat că R. Moldova mereu a avut la București un partener de încredere, totuși nu toate guvernările de până acum au avut o atitudine la fel de prietenoasă față de statul Român.

”De fiecare dată când se întâmplă ceva noi mergem la București după ajutor. Dincolo de asta sunt proiecte mari de dezvoltare, de curând a fost aprobat acest proiect de 100 de milioane de euro. Se întâmplă lucruri concrete, construim poduri, implementăm proiecte pe care să le simtă cetățenii și să se convingă de această relație extraordinară pe care o avem cu România”.

În acest context, șeful statului a ținut să menționeze că o echipă de specialiști români a oferit suport Guvernului R. Moldova în completarea chestionarului de aderare la Uniunea Europeană. 

De asemenea, Maia Sandu a ținut să menționeze că anume România ne-a oferit un suport vital în timpul pandemiei de COVID-19:

”Pentru mine este extrem de important că în perioada covid-ului România a venit și ne-a oferit vaccin. Asta atunci când România obținuse primele partide de vaccin și avea nevoie de el pentru proprii cetățeni, iar noi în disperare căutam vaccin ca să salvăm vieți. Asta a fost probabil cel mai puternic gest de umanitate, ajutor și prietenie.”

Detalii, pe TVR Moldova!

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Piedone și cei 46 de interpuși. O „fărție” prosperă | G4Media.ro

Piedone și cei 46 de interpuși. O „fărție” prosperă...

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași | Ziarul de Iași

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași,...

Motiv de laudă pentru PNL Brăila: 111 PSD-iști au devenit liberali peste noapte | DE BRĂILA

Motiv de laudă pentru PNL Brăila: 111 PSD-iști au...