Majoritatea germanilor consideră că serviciile secrete sunt incapabile să prindă spioni

Data:

Majoritatea germanilor cred că serviciile de informații interne nu sunt echipate corespunzător pentru a se ocupa de spionii străini, conform unui sondaj recent realizat de institutul de cercetare a opiniei YouGov în numele dpa.

Conform sondajului, 55% dintre participanți au opinat că serviciile de contrainformații germane nu sunt la înălțimea provocărilor actuale. Doar 20% ay fost convinși de contrariul, în timp ce 25% nu au avut o opinie.

Un motiv pentru această evaluare pesimistă asupra competențelor instituțiilor germane poate veni după arestarea, la sfârșitul anului trecut, a unui agent al Serviciului Federal de Informații (BND), suspectat că lucrează și pentru ruși.

Citește și: WSJ: Germanul care a spionat pentru Rusia ar fi avut acces la informații ale SUA despre războiul din Ucraina

Angajatul BND este acuzat că a furnizat informații secrete unui serviciu de informații rusești și este anchetat pentru trădare.

Ultima așa numită „cârtiță” de la BND a fost expusă în 2014. Doi ani mai târziu, bărbatul a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru ani de spionaj, în principal pentru serviciul de informații american CIA.

Citește și: Cum se infiltrează agenții lui Putin în Germania

Cei care au votat pentru creștin-democrați, verzii sau social-democrații în ultima alegeri au mai multă încredere în contrainformațiile Germaniei decât cei care au votat pentru Alternativele pentru Germania sau, la celălalt capăt, pentru Partidul Stângii.

Partidul Stângii este pentru desființarea Biroului pentru Protecția Constituției ca serviciu secret. Alternativa pentru Germania încearcă să se opună clasificării partidului ca grup extremist de dreapta de către serviciul secret intern.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

A fost ucis comandantul-șef al forțelor speciale rusești în Siria, în urma unui bombardament

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR) anunță că un...

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, a demisionat din funcţie

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş,...

Polițiștii de penitenciare blochează activitatea pușcăriilor și ies în stradă

Polițiștii de penitenciare își vor desfășura marți activitatea profesională...