joi, 20 ianuarie 2022
AcasăRecomandateManagerul Spitalului „Victor Babeș” din Capitală: La persoanele vaccinate, infectarea cu Omicron...

Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Capitală: La persoanele vaccinate, infectarea cu Omicron este ca o rino-faringită clasică

La persoanele vaccinate, infectarea cu Omicron se manifestă ca o rino-faringită clasică iar, cel puţin deocamdată, nu se ştie încă ce manifestări va da în cazul celor care nu sunt vaccinaţi, a spus pentru News.ro Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Capitală.

Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală a explicat că cei diagnosticaţi cu această variantă pot avea transpiraţii abundente, ca diferenţă faţă de varianta Delta, iar în rest simptomatologia este asemănătoare cu aceasta. În formele uşoare de Omicron, pot apărea febra, durerile de cap şi de gât, iar în cele grave pot apărea complicaţiile respiratorii.

„Am avut internaţi pacienţi, deocamdată sunt mai mulţi dintre cei care au venit din străinătate, deci cazuri de import dar încep să apară şi cazurile locale şi la acest moment mai mult de jumătate din tulpinile celor internaţi sunt Omicron”, a spus dr. Simin Aysel Florescu.

Citiți articolul integral pe HotNews.ro

Citiți și

Semnele timpurii de răceală, gripă și Covid tind să fie similare. Cum faceți diferența între ele

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE