duminică, 17 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziActualitateMApN admite: Eșec al Forțelor Aeriene, care nu au detectat avionul AN-2...

MApN admite: Eșec al Forțelor Aeriene, care nu au detectat avionul AN-2 ucrainean ilegal

Responsabilitatea detectării în spațiul aerian românesc și a interceptării avionului AN-2 ucrainean care a trecut ilegal granița dinspre Ucraina în România aparține Forțelor Aeriene Române, a confirmat, într-un răspuns oficial pentru Newsweek România, Ministerul Apărării.Responsabilitatea detectării în spațiul aerian românesc și a interceptării avionului AN-2 ucrainean care a trecut ilegal granița dinspre Ucraina în România aparține Forțelor Aeriene Române, a confirmat, într-un răspuns oficial pentru Newsweek România, Ministerul Apărării.

Newsweek România a scris miercuri că, „Până la proba contrară, versiunea polițiștilor de Frontieră români stă în picioare: aparatul ușor AN-2 a fost reperat de aceștia, care au transmis informația la Forțele Aeriene, care ar fi putut și interveni.

Din ce se pare, Forțele Aeriene ale MApN nu au intervenit iar avionul ușor s-a și putut întoarce în Ucraina, unde forțele aeriene naționale au fost mai hotărâte și au intervenit la cererea polițiștilor de frontieră ucraineni (care arată, în comunicatul citat anterior, că aparatul AN-2 era “monitorizat”; ucrainenii, însă, nu menționează nimic de vreun apel primit de la omologii români).

Așadar, dacă polițiștii români de frontieră nu mint și chiar au informat Forțele Aeriene la timp că un aparat de zbor a intrat ilegal în România, ar fi fost responsabilitatea Forțelor Aeriene să intervină. Ceea ce fie nu s-a întâmplat, fie s-a întâmplat tardiv și avionul a ieșit din spațiul aerian românesc înainte să poată fi interceptat”.

Citește articolul integral în Newsweek România

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE