sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăLa ziEconomieMarea Neagră are gaze. Degeaba. Resursele, greu de extras din cauza politicii...

Marea Neagră are gaze. Degeaba. Resursele, greu de extras din cauza politicii și a costurilor

De câțiva ani, Marea Neagră pare să fi devenit un fel de bonanza a gazelor naturale. Nu e lună în care să nu se anunțe noi descoperiri spectaculoase. Problema este că nimeni nu extrage gaze din aceste zăcăminte și nici măcar perspectiva nu pare prea apropiată. Iar Rusia nu stă.

Marea Neagră era, la un moment dat, comparată chiar cu Marea Nordului. Problema este că nimeni nu extrage gaze din aceste zăcăminte și nici măcar perspectiva nu pare prea apropiată. 

Toate țările riverane au probleme de corupție, birocrații ineficiente și instabilitate legislativă, ceea ce generează o primă problemă. Însă, deasupra întregului spațiu, se află umbra Rusiei, care a ocupat Crimeea, plus o bună bucată din offshore-ul Ucrainei, și face tot posibilul să mențină dependența statelor din regiune de Gazprom. Un jucător privat, cu interese majore în România, este însă tot mai implicat: OMV. 

Citește articolul complet în Newsweek România

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE