Marea Neagră are gaze. Degeaba. Resursele, greu de extras din cauza politicii și a costurilor

Data:

De câțiva ani, Marea Neagră pare să fi devenit un fel de bonanza a gazelor naturale. Nu e lună în care să nu se anunțe noi descoperiri spectaculoase. Problema este că nimeni nu extrage gaze din aceste zăcăminte și nici măcar perspectiva nu pare prea apropiată. Iar Rusia nu stă.

Marea Neagră era, la un moment dat, comparată chiar cu Marea Nordului. Problema este că nimeni nu extrage gaze din aceste zăcăminte și nici măcar perspectiva nu pare prea apropiată. 

Toate țările riverane au probleme de corupție, birocrații ineficiente și instabilitate legislativă, ceea ce generează o primă problemă. Însă, deasupra întregului spațiu, se află umbra Rusiei, care a ocupat Crimeea, plus o bună bucată din offshore-ul Ucrainei, și face tot posibilul să mențină dependența statelor din regiune de Gazprom. Un jucător privat, cu interese majore în România, este însă tot mai implicat: OMV. 

Citește articolul complet în Newsweek România

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Orașul în care facturile de încălzire pe luna februarie sunt cu 25% mai mari

Orașul în care facturile de încălzire pe luna februarie...