Marele decont pentru litoralul românesc: de ce au preferat românii Turcia sau Grecia și au fugit de România în sezonul 2022

Data:

Plaje înguste, cu nisip fin și apă limpede, flancate de stânci în loc de nisip zgrunțuros, cu plaje de 300 de metri și blocuri în loc de munți; all inclusive în loc de ”mic dejun inclus”; turism culinar și delicatese în loc de autoserviri și mâncare expirată în congelator dinainte de pandemie; prețuri corecte în locul prețurilor de lux; turiști străini și turism cultural vs. transport, servicii și facilități îndoielnice. Acestea sunt cele câteva mari diferențe, inventariate, dintre litoralul românesc și litoralul grecesc sau turcesc. Ele explică, în parte, de ce turiștii români au preferat în acest an în număr mare să plece din țară.

Citește și: EXCLUSIV China, văzută de un scriitor argentinian din Beijing: În ultimii ani țara s-a închis din ce în ce mai mult

Sezonul estival 2022 a venit odată cu marele decont pentru litoralul românesc, care se previziona încă din timpul pandemiei COVID-19, atunci când românii au fost obligați să-și petreacă vacanțele și concediile pe malul Mării Negre de la Vadu la Vama Veche.

A spus asta însuși ministrul Turismului, Daniel Cadariu, care a anunțat și că pregătește 100.000 de euro pentru promovarea destinațiilor interne: „Nu putem să nu constatăm că românii îşi doresc, după 2 ani de zile de petrecut concedii în România, atât cât s-a putut şi cât restricţiile le-au permis, sunt dornici să călătorească în străinătate”, a declarat ministrul Cadariu în 18 august, la Digi24.

Continuarea în G4 MEDIA.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce spune șeful CFR Călători despre accidentul feroviar de ieri, soldat cu moartea unei femei

Directorul General al CFR Călători, Traian Preoteasa, susține că...

Sate scoase în lume doar cu internetul

Oamenii de la ţară aşteaptă internetul de mare viteză...

Pagina de Facebook a Anei Birchall a fost spartă – hackerii au pus steagul Isis la poza de profil

Pagina oficilă de Facebook a Anei Birchall, fost ministru...