duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziActualitateMarius Balo, profesorul clujean întemnițat în China, rămâne în închisoarea comunistă până...

Marius Balo, profesorul clujean întemnițat în China, rămâne în închisoarea comunistă până la finalul ispășirii pedepsei

Clujeanul, întemnițat de peste 6 ani într-un penitenciar din China, va fi eliberat doar la executarea integrală a pedepsei, adică în 27 martie 2022 „din cauza ignoranței și a nepăsării autorităților din România”, spun avocații lui Balo.

Prin Hotărârea nr. 195/01.10.2019 pronunțată de Curtea de Apel Cluj, s-a dispus admiterea sesizării formulate de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj şi, în consecinţă, s-a dispus recunoaşterea hotărârii de condamnare a Tribunalului Popular Intermediar II din Shanghai, rămasă definitivă prin hotărârea Curţii Supreme Populare din Shanghai.

Tot atunci s-a dispus și transferarea persoanei condamnate din Penitenciarul Quinpu din China într-un penitenciar din România în vederea continuării executării pedepsei de 8 ani închisoare. Hotărârea nr. 195/2019 a rămas definitivă în data de 1 octombrie 2019, iar printr-o adresă la Ministerul Justiției în data de 9 ianuarie 2020, avocaților li s-a comunicat că partea chineză și-a dat acordul pentru transfer, fiind îndeplinite toate condițiile necesare.

„Autoritățile nu au făcut nimic”

(…)

Pentru a continua de citit articolul, accesați Monitorul de Cluj.

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE