Marius Bodea (USR), despre „marea împărțeală din banii care nu există”: PSD aruncă cu „plăcinte” în populație

Data:

Senatorul USR de Iaşi Marius Bodea reacționează după ce coaliția de guvernare a anunțat pachetul de măsuri economice și sociale de 17,3 miliarde lei, pe care l-a catalogat drept „Marea împărțeală din banii care nu există„.

„Nicolae Ciucă s-a lăsat tras în groapa săpată de PSD”

Marius Bodea spune că PSD, PNL și UDMR au venit cu un pachet de măsuri economice și sociale „care poate fi comparat, în principiu, cu o stropitoare adusă să stingă incendiul care a cuprins un bloc”.

„La plăcinte înainte, la război înapoi” spune o vorbă veche românească, o expresie care i se aplică, din păcate, prea bine celui mai nepriceput economist dintre generalii României, Dr. Nicolae Ciucă, și celui mai socialist dintre partidele așa-zis de dreapta, PNL. 

Românii trec printr-o situație complicată: prețurile la energie au explodat, prețurile la alimente la fel, economia țării este în scădere. 

Dar, în loc ca PNL să ia măsurile potrivite la timp pentru a stimula investițiile care generează creștere, în loc ca premierul să coboare milităria din pod în ceea ce privește cheltuielile bugetare – deja exagerate și finanțate cu împrumuturi împovărătoare, Dr. Nicolae Ciucă s-a lăsat tras în groapa săpată de PSD economiei și României, mărind și mai mult cheltuielile publice din bani pe care țara nu îi are”, a spus, marți, senatorul USR.

Marius Bodea mai spune că programul anunțat este unul făcut la disperare, prea târziu și fără nicio strategie.

„PSD aruncă cu «plăcinte» în populație – singura politică pe care o știe, care s-a dovedit falimentară deja de prea multe ori în ultimii 30 de ani, pentru că generalului-premier îi e frică de un război real pentru reformarea statului în sensul transformării sale într-un aparat eficient. 

Dr. Nicolae Ciucă, PSD, PNL și UDMR au venit cu un pachet de măsuri economice și sociale de 17,3 miliarde lei care poate fi comparat, în principiu, cu o stropitoare adusă să stingă incendiul care a cuprins un bloc.

Acest program – unul făcut la disperare, fără nici o strategie, este prea puțin, prea târziu. Criza prin care trecem azi nu este o surpriză. Era clar încă de anul trecut, de când au explodat prețurile la energie, că vine. USR a propus, în 2021, măsuri concrete pentru a tempera efectele negative: reducerea aparatului de stat, încurajarea economiei prin reducerea poverii fiscale, eliminarea taxării la nivelul unui salariu minim prin Zero Taxe pe Salariu Minim”, a scris Marius Bodea.

„Le dă românilor pe o parte câțiva lei, dar le ia pe cealaltă parte sute de lei”

În prezent, România are cele mai mari taxe pe salariile mici din toata Europa a mai sibliniat senatorul USR.

„PNL a ales să continue politicile etatiste și să împiedice orice tentativă de reformă. Apoi s-a aliat cu PSD și dezvoltarea României a fost întreruptă brutal. Cum să crească economia dacă este în continuare masiv îngreunată de un stat obez care tot crește pe spatele contribuabililor și pe datorii tot mai scumpe?

Minciuna acestui program „economic și social” al Dr. Nicolae Ciucă este că le dă românilor pe o parte câțiva lei, dar le ia pe cealaltă parte sute de lei printr-o inflație galopantă și mai tare alimentată, prin taxe enorme și prin împrumuturi masive pe care le face pe seama noastră. 

Din păcate, perspectiva economică a României rămâne negativă. O confirmă agențiile de rating internaționale. Și o simțim cu toții cu fiecare zi care vine”, mai spune parlamentarul.

Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

1 COMENTARIU

  1. Suntem intr-o situatie de criza multipla ce a inceput cu peste doi ani in urma atunci cind virusul numit Covid a purces in a face victime .A urmat aparitia Razboiului declansat de Rusia in Ucraina cu toate consecintele stiute de noi toti , fie ele la nivel economic, fie ele la nivel politic .Imprumuturie, accesate de catre toate Guvernele Romaniei , sunt si ele parte a ceea ce numim incercarea de tine in functiune , pina la teminarea crizelor repetate , a Tarii .Sa fim bucurosi ca exista bani in Piata Internationala de Capital si ca Romania este acceptata si favorizata la obtinerea unor noi imprumuturi .Va imaginati ce ar fi insemnat ca Romania sa nu se poate imprumuta ?Acum ne bateam pentru mincare . Referitor la ajutoarele oferite de catre guvernul Ciuca , la care , politic , au dorit sa fie parte si partidele din Coalitia de guvernare ,nu putem spune decit ca ele au un impact asupra celor cu venituri mici chiar daca unora le pare ca aceste ajutoare sunt putine si tirziu oferite .Cei defavorizati se vor bucura , ei neavind in portofoliulul de, zi cu zi, al traiului decit obtinerea cosului zilinic de alimente si plata facturilor , ceea ce pentru multi a devenit o greutate greu de suportat dar si aici cei care vor scadea numarul de KW consumati vor plati mai putin .Din acest punct de vedere , uman si politic, guvernarea Ciuca a obtinut maximul ce se putea obtine .Trebuie sa intelegem cum in acest moment de istorie negativa , avem imensa sansa de a fi ajutati de catre Uniunea Europeana , da a fi aceptati in casta tarilor ce pot obtine imprumuturi , Romania neavind decit 50 de procente indatorare fapt ce ne pune in situatia de a putea continua si obtine astfel de imprumuturi (Franta a depasit deja 100 de procente ).Romania , prin pozitionarea in structurile NATO si UE, are norocul extraordinar de a nu fi decuplata de la producerea , transportul , depozitarea si vinzarea produselor obtinute pe acest circuit economic si astfel , indiferent cit vor costa alimentele , vom putea supravietui timpurilor , ceea ce alte tari nu vor putea face .Politic vorbind nu mai exista decit un singur decident si anume Premierul Ciuca la nivel de tara .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: