Mărturia chelneriței de la Apele Române: este cumnata șefului de la Suceava

Data:

S-a elucidat misterul angajării Simonei Burlacu: sora ei este căsătorită cu directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, prieten cu Petru Avram, directorul de la Iași. Relatarea tinerei este hilară: mergea cu mocănița, s-a dus la farmacie și a văzut anunțul de angajare. Fosta chelneriță nu știa nici măcar malurile Prutului, iar pe postul ei exista soluția unui transfer intern. Directorul Avram a susținut-o însă până în pânzele albe.

După un an și jumătate, Dosarul „Apele Române”, cu angajarea chelneriței, a ajuns în instanță. Sunt șase trimiși în judecată pentru abuz în serviciu și complicitate la abuz.

Din tot Lotul „Apele Române”, singura care a dat declarații la DNA a fost Simona Elena Burlacu (fostă Iancu), tânăra angajată prin „detașare” de la Primăria Vatra Moldoviței.

Citește și: Un șofer a murit după ce un bolovan a căzut peste mașina lui în Defileul Jiului

Petru Avram și-a spus punctul de vedere prin intermediul avocatului, toți ceilalți au tăcut. Primarul din Vatra Moldoviței, viceprimarul, secretarul comunei și Stelian Mețler (alt angajat fictiv), au tăcut.

În declarația dată anchetatorilor, Simona Burlacu a scris un adevărat scenariu de film SF: venise la o plimbare cu mocănița prin comună când a văzut un anunț de angajare. Nici nu a știut ce post este, i-a spus primarul ulterior, într-o discuție. Dar nu mai ține minte toate detaliile pentru că a fost expusă mediatic și puternic afectată emoțional.

Continuarea, în ReporterIS!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related