Mărturii cutremurătoare ale celor scăpați din „iadul rusesc”: „Mariupol e o morgă imensă. Ruşii cărau cadavrele cu camioanele”

Data:

Au văzut iadul în Mariupol, dar au reuşit într-un final să scape cu bine. Este povestea dramatică a lui Oleksandr şi a Hannei, un cuplu de tineri care, cu greu a scăpat din oraşul ucrainean cucerit de Armata Rusă, la aproape trei luni de la declanşarea invaziei în Ucraina.

Acum, cei doi tineri au ajuns în Spania, unde au fost ajutaţi să găsească unde să locuiască şi un loc de muncă de către „Voluntari în Europa”, grupul fondat de românca Adriana Mureşan.

Epoch Times România a discutat cu ei pentru a le afla povestea.

Reporter: Prin ce aţi trecut în Mariupol până să reuşiţi să scăpaţi de acolo?

Oleksandr: Este o istorie foarte, foarte lungă. În primele zile a fost foarte „vesel”, dar vreau să vă povestesc de ce ne-a fost atât de greu să părăsim Mariupolul încă de la început. M-am trezit în jurul orei şase dimineaţa, la 24 februarie, să merg la serviciu, abia mă angajasem, era prima zi de lucru într-un magazin cu jucării pentru copii. M-am aşezat să-mi beau cafeaua şi am aflat că a început războiul.

Citește interviul integral pe Epochtimes-romania.com

Citește și: România a făcut jocurile Rusiei prin numirile pe criterii politice în energie. Cum pot scădea prețurile la gaze

The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: