Mașinăria. Musicalul fantastic de la TNB!

Data:

Teatrul Național din București (TNB) a scos la lumina rampei „Mașinăria”, un musical fantastic, cu totul special, realizat de cunoscutul regizor Alexander Hausvater.

„Mașinăria. Musicalul” spune povestea Domnului Zero, un funcționar care speră la o promovare, dar în schimb află că este concediat. Disperat, după 25 de ani de muncă în care nu a lipsit nicio zi de la serviciu, într-o criză de nervi își omoară șeful și este condamnat la moarte pe scaunul electric.

Domnul Zero se trezește apoi în Purgatoriu, acolo unde o reîntâlnește pe frumoasa Daisy, care la rândul ei și-a pus capăt zilelor pentru a fi alături de cel pe care îl iubea. Finalul este unul cu totul neașteptat și este rezervat doar celor care vor veni pe 25 și 26 noiembrie la Teatrul Național, Sala Studio.

Muzica spectacolului este semnată de Joshua Schmidt, de scenografia inspirată s-a ocupat Adina Mastalier, în timp ce coregrafia a fost realizată de cunoscutul Florin Fieroiu.

În distribuția fantasticului spectacol se găsesc actori de prim rang ai Naționalului: Ioan Andrei Ionescu, Natalia Călin, Florentina Țilea, Medeea Marinescu, Istvan Teglaș, Tomi Cristin, Monica Davidescu, Petre Ancuța, Silviu Biriș, Iuliana Moise, Fulvia Folosea și Mihai Munteniță, alături de tineri colaboratori precum soprana Oana Berbec (cunoscută publicului pentru rolul titular din „Kiritza sau Jocul de-a…” de la TNB), Silviu Mircescu și Daniel Burcea.

Muzica lui Joshua Schmidt este complexă, surprinzătoare și inovatoare. Ea îmbină mai multe stiluri, de la piese corale la pop rock, de la operă la muzica anilor 20′, 30′.

„Tineretul zilelor noastre e atras mai mult decât orice altă generație de farmecele tehnologiei moderne, sub forma telefoanelor mobile, a computerelor, mașinilor, tabletelor sau a aplicațiilor de toate felurile. Cât de ușor e să te pierzi în această lume virtuală și să uiți de iubire, bunătate, spiritualitate, comunicare și de aspirațiile morale! Spectacolul se vrea o lecție în cântec și mișcare.

El accentuează necesitatea omului modern de a  lupta împotriva tentației tehnologice, ca să ajungă la o înțelegere mai profundă a sinelui, a capacităților și a potențialului individual. E un semnal de alarmă. E o viziune apocaliptică. Ceea ce se întâmplă protagonistului, s-ar putea întâmpla fiecăruia dintre noi”, spune regizorul Alexander Hausvater.

„Mașinăria. Musicalul este o producție a Asociației CREAS în parteneriat cu Teatrul Național București și a avut premiera la sfârșitul lunii septembrie.

Biletele pentru 25 și 26 noiembrie s-au pus în vânzare pe mystage.ro și la Casa de Bilete a Teatrului Național din București.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare, deși au 4 și 3 dosare penale

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare până...

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, 31 martie

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, de...