Mașinile electrice înmatriculate în România vor primi numere verzi

Data:

Cele aproximativ 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România, potrivit datelor deținute de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, pot beneficia de numere de culoare verde, a anunțat vineri Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Joi, a fost publicat, în Monitorul Oficial, Ordinul comun al ministrului Afacerilor Interne, viceprim-ministrului, ministrul Transporturilor și ministrului Mediului, care reglementează acordarea de numere de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde, pentru mașini pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen.

„Această modificare legislativă are drept scop asigurarea vizibilității acestor categorii de vehicule în traficul rutier, în vederea stimulării introducerii pe piață a autovehiculelor de transport nepoluante, inițierea unui cadru legal care să permită facilitarea accesului acestora la infrastructura de reîncărcare cu energie electrică, stabilirea unor politici de transport eco sustenabile, menite să facă față traficului intens, precum și protejarea mediului înconjurător”, a transmis MAI.

Noile măsuri vor intra în vigoare la 60 de zile de la publicarea Ordinului în Monitorul Oficial.

Numerele vechi, preschimbate

În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a „numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, după intrarea în vigoare a prevederilor actului normativ.

Potrivit prevederilor ordinului comun, Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor va face toate demersurile necesare punerii în aplicare a acestuia.

De asemenea, DRPCIV evaluează și monitorizează activitățile desfășurate de către serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, la nivel național.

„Numerele de înmatriculare dedicate mașinilor nepoluante vor funcționa ca un pașaport verde pentru acest tip de autovehicule. Prin identificarea clară și vizibilă a vehiculelor nepoluante în trafic, creăm cadrul pentru acordarea unor facilități celor care le utilizează: fie că vorbim de parcare gratuită, acces permis în zone cu emisii reduse, reduceri de taxe și impozite, autoritățile locale, în special cele din marile aglomerări urbane, vor avea un instrument de lucru foarte util”, a declarat vineri ministrul Mediului, Tánczos Barna.

Citește și: Miza atacurilor din Transnistria. Chișinăul nu are puterea de a riposta militar

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...