miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăÎn lumeDiasporaMăsuri dure luate împotriva bugetarilor nevaccinați în SUA: Funcționarii din LA trebuie...

Măsuri dure luate împotriva bugetarilor nevaccinați în SUA: Funcționarii din LA trebuie să plătească două teste săptămânale de 65 de dolari fiecare/ Suspendare fără plată în Chicago / Rezilierea contractului în New York

Angajații publici din Los Angeles care nu sunt vaccinați vor trebui să se testeze de două ori pe săptămână împotriva coronavirusului, în timpul lor liber, și să plătească 65 de dolari pentru fiecare test din propriul buzunar.

Aceasta în contextul în care ofițerii de poliție, pompierii și alți angajați municipali vor trebui să fie vaccinați până la 18 decembrie, în caz contrar urmând să fie supuși unor „acțiuni coercitive.” În plus, vaccinarea anti-COVID a devenit condiție de angajare în instituțiile municipale din metropolă. Los Angeles nu este însă singurul oraș american care a luat măsuri împotriva angajaților nevaccinați anti-COVID-19.

Termen limită

Funcționarii municipali care nu vor respecta solicitarea de a se vaccina până la 18 decembrie se vor confrunta cu „acțiuni corective,” conform unui plan adoptat marți de Consiliul Local din Los Angeles.

Până atunci, angajații nevaccinați – pompieri, polițiști, bibliotecari etc. – vor trebui să fie testați de două ori pe săptămână pentru coronavirus, în timpul lor liber, și la un cost de 65 de dolari, care vor fi retrași din cecul lor de salarii.

Conform planului aprobat, angajații publici care doresc scutiri medicale sau religioase vor trebui, de asemenea, să fie testați de două ori pe săptămână, dar orașul le va rambursa costurile de testare dacă aceștia vor primi în final derogările solicitate.

Los Angeles Times a precizat, citându-l pe ofițerul administrativ al orașului, Matt Szabo, că deși Consiliul Local a decis să prelungească termenul limită de vaccinare și să ofere angajaților municipalității mai mult timp pentru a se vaccina, ar putea exista consecințe mai rapide pentru funcționarii care refuză să-l respecte.

Conform planului, angajații care nu au demonstrat că sunt vaccinați sau care au anunțat că doresc o scutire vor fi obligați să semneze o notificare care le cere să prezinte dovada vaccinării până pe 18 decembrie. Dacă refuză să semneze acea notificare, ar putea să primească o avertizare care va începe procesul de reziliere a contractului de muncă, a afirmat Szabo.

Planul – care a fost aprobat printr-o rezoluție cu 13 voturi pentru și niciunul împotrivă – stipulează că nerespectarea cerințelor notificării „va duce la acțiuni corective adecvate și imediate.”

În luna august, membrii Consiliului Local au adoptat o ordonanță care impunea angajaților orașului să se vaccineze împotriva COVID, cu excepția cazului în care sunt aprobați pentru o scutire medicală sau religioasă.  Acele reguli au devenit condiții de angajare în oraș săptămâna trecută, dar legea nu a precizat ce se va întâmpla, la acea vreme, cu persoanele care refuzau să se vaccineze.

Articolul integral poate fi citit pe G4 MEDIA.

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE