Medic: „Cei vaccinați inclusiv cu booster au un mare avantaj în fața bolii”

Data:

Cât se poate de simplu: chiar dacă se infectează, cei vaccinați inclusiv cu booster au un mare avantaj în fața bolii! O spune medicul Cosmina Stoleriu, pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.


“Dragi prieteni, m-am gândit să împărtășesc cu voi o imagine de la conferința medicală pe tema Covid la care am participat azi (DGIIN, München).
Este o poză foarte ilustrativă privind protecția individului în funcție de statusul vaccinal.
În prima imagine este vorba de individul nevaccinat și fără protecție imună la care virusul o dată intrat în organism dezvoltă forme severe cu afectare pulmonară gravă (majoritatea pacienților care au nevoie de internare din cauza afectării pulmonare și a unui necesar crescut de oxigen).


În a doua imagine avem individul care este vaccinat, inclusiv cu doza 3 (high responder): el dobândește Anticorpi de tip Ig A care își dezvoltă activitatea la nivelul mucoasei nazale (în imagine acele litere Y albastre) precum și Anticorpi tip Ig G în sânge (în imagine literele Y galbene și portocalii) precum și limfocite tip T cu memorie (acele mingi violete care stau în poartă). La aceste persoane virusul nu reușește să treacă de „poarta” nazală datorita protecției ridicate încă de la acest nivel prin anticorpii tip Ig A.


Iar în ultima imagine e individul vaccinat inclusiv Booster, care totuși se infectează cu virusul Sars-CoV2. La acești indivizi Anticorpii de tip Ig A de la nivelul mucoasei nazale scad în timp după vaccin (low responder) așa încât virusul reușește să treacă de poarta nazală și să ajungă în organism. În timp foarte scurt însă intervin Anticorpii tip Ig G din sânge precum și Limfocitele T și neutralizează virusul așa încât aceste persoane dezvoltă forme ușoare sau moderate de boală, iar testele se negativează repede. Aceasta este explicația pentru persoanele vaccinate care totuși se infectează cu virusul SARS-CoV2″, explică medicul.

„Un mare avantaj”

Dr. Cosmina Stoleriu explică pe pagina oficială a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 de ce e importantă doza booster.


„Cei vaccinați inclusiv cu booster au un mare avantaj în fața bolii.
Această imagine este valabilă pentru persoanele competente imun și care dezvoltă un răspuns imun adecvat postvaccinal.
Imaginea este în limba germană, dar imaginile sunt foarte elocvente.
Vă doresc tuturor multă sănătate!”, mai spune dr. Cosmina Stoleriu.

Citește și: Opoziție firavă în Parlament. Care sunt riscurile unui astfel de dezechilibru (presshub.ro)!

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Festival Holistic la Iași | Ziarul de Iași

Festival Holistic la Iași, evenimentul va avea loc în...

Medici stomatologi de elită folosesc materiale sanitare cumpărate „la negru”, din surse neclare

Medici stomatologi de elită folosesc materiale sanitare cumpărate „la...

Transplantul hepatic se va putea face și la Cluj | Monitorul de Cluj

Transplantul hepatic se va putea face și la Cluj,...

Românii nu știu despre bolile endocrine, arată președinta asociației de profil | Oltenia LIVE

Românii nu știu mare lucru despre bolile endocrine, arată...