Medic: În valul 6, virusul afectează puternic pacienții de peste 75 de ani, dar nu atacă plămânii

Data:

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva“ din Iași, dr. Florin Roșu, spune că profilul pacientului cu COVID, care are nevoie de Terapie Intensivă, s-a schimbat în valul 6 față de valul 5.

Medicul susține că valul 6 are o agresivitate mai mică a manifestării acestei patologii, ceea ce se vede în Secțiile de Terapie Intensivă. În momentul de față, în Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă sunt internați 8 pacienți, iar de la începutul lunii iulie și până în prezent au fost 39 de pacienți. 

„În valul 5 cei mai mulți dintre pacienții admiși în Terapie Intensivă, fie că erau transferați de pe secțiile din cadrul spitalului, fie că erau transferați de la o altă unitate medicală, fie că erau aduși de la domiciliu, se încadrau în următorul tablou clinic «pacient afectat neurologic, agitat, anxios pe baza hipoxiei (stare patologică determinată de scăderea oxigenului din țesuturi). Din punct de vedere respirator, dispneic (efort la respirație), polipneic (cu respirație crescută în amplitudine și frecvență), cu necesar mare de oxigen (30 de litri /minut), cu disfuncție cardiocirculatorie asociată și de multe ori cu disfuncție multiplă de organ»”, a explicat dr. Florin Roșu.

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Foto: RO Vaccinare

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...

Festival Holistic la Iași | Ziarul de Iași

Festival Holistic la Iași, evenimentul va avea loc în...

Tânără reținută după ce a furat banii părinților și i-a înlocuit cu bancnote false

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești –...