Medici de ATI din Timișoara vor merge din casă în casă pentru a le vorbi oamenilor despre beneficiile vaccinării

Data:

Mai mulți medici rezidenți de ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara au decis ca, pe lângă efortul pe care-l fac în spital pentru pacienții cu COVID-19, să pornească și o campanie de informare a cetățenilor despre această boală și despre beneficiile vaccinării.

Medicii Alexandru Pîrăianu, Vlad Fărcuț, Dorian Gurban, Daniel Jipa, Titel Țăpîrdea și Alexandru Novăcescu vor merge, începând de joi, “din casă în casă și din bloc în bloc” pentru a le împărtăși timișorenilor din experiența lor din spital și le arăta care sunt beneficiile vaccinării, riscurile și posibilele efecte adverse.

“Atunci când vezi secțiile de Terapie Intensivă pline cu pacienți a căror viață atârnă de un fir de păr, din cauză că refuză vaccinul sau nu cred că boala există, atunci când secțiile roșii sunt pline de pacienți cu forme medii sau grave de COVID care pur și simplu ar face orice pentru a putea respira fără a fi conectați la un aparat, pentru că acolo am ajuns, te intrebi: „De ce? De ce oamenii nu vor să se vaccineze? De ce nu cred în această boală cumplită care a ucis peste 50.000 de români?” Și, în acel moment, îți dai seama că poate nu ai făcut destul. Că poate orele și zilele și nopțile pe care le-ai petrecut în ATI ajutându-i pe bolnavi nu au fost îndeajuns. Ai făcut tot ce se putea în spital. Dar, probabil, nu aici trebuie dusă bătălia. Dacă cei pe care îi tratăm astăzi în ATI-urile ocupate 100% ar fi înțeles ce să facă, de ce este importantă imunizarea, de ce este important să poarte mască și să se ferească, nu am fi ajuns în situația asta. De aceea, noi, câțiva medici rezidenți de ATI, am decis să mai facem ceva. Să mergem din casă în casă, din bloc în bloc sau, pur și simplu, pe stradă să le explicăm oamenilor, față în față, de ce este necesar să ne vaccinăm, să ne protejăm”, au transmis medicii implicați în această campanie, pe pagina de Facebook a Spitalului “Victor Babeș”.

Medicii își doresc să ajungă în cât mai multe zone din oraș, să întâlnească cât mai mulți oameni pe care să-i convingă că este esențial să se vaccineze și să nu devină victime ale dezinformărilor, răspândite în special în mediul online.

În această săptămână echipa de medici de la Spitalul “Victor Babeș” se va afla în zona Stadion – Sala Olimpia din Timișoara, zilnic, începand cu ora 17.00.

Citiți și

Medic revoltat: „Ajung în UPU cu o saturație de 40%, pentru că s-au tratat cu tot ce au găsit pe Facebook, că doar e plin de experți pe acolo…”

spot_imgspot_img
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai este jurnalist, redactor-șef al publicației Hunedoara mea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția | Monitorul de Cluj

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția....

Universitatea Babeş-Bolyai, parteneriat cu o universitate din Marea Britanie pentru programe de studii comune

În perioada 17-19 aprilie 2024, Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a...

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei | Aktual24

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei,...