Medici din Iași plătiți ca-n Vest: soț-soție la Spitalul „Sf. Spiridon”, venituri de 220.000 de euro într-un an doar din salarii

Data:

Declarațiile de avere ale mai multor șefi din Spitalul „Sf. Spiridon” indică faptul că aceștia au o leafă lunară între 2.000 și 4.700 de euro net. Cel mai mare venit din această unitate medicală îl are doctorul Diana Cimpoeșu, cea care conduce Secția UPU-SMURD.

Există și multe situații în care un medic de la Spiridon este căsătorit cu un coleg/colegă de breaslă, ambii sunt cadre didactice universitare și lucrează și în privat: în aceste situații, veniturile familiilor au atins anul trecut un nivel spectaculos; într-un caz, până la 1,1 milioane lei net.

Spitalul „Sf. Spiridon”, cea mai mare unitate medicală din Moldova, a postat, deja, pe site, declarațiile de avere pe anul 2021 ale celor circa 100 de șefi din instituție: manager, directori, membri ai Consiliului de Administrație, șefi de secție, șefi de servicii TESA și asistenți-șefi.

La prima vedere se observă o mare discrepanță între veniturile șefilor de servicii TESA și asistenților-șefi care iau lunar între 4.500 și 7.000 de lei net și cele ale doctorilor cu funcție, pentru care venitul lunar net depășește de, foarte multe ori, 13.000-14.000 lei net.

Citește articolul integral pe Reporteris.ro

Citește și: Noul șef al Finanțelor ieșene stă şi acasă pe un “munte” de bani. Ce a trecut în declarația de avere

–––––––––––

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Percheziții DNA la Primăria Gropeni. Este vizat liberalul Stan Malinche, primarul comunei | De Brăila

DNA Galați efectuează, joi dimineață, mai multe percheziții în...

Sistemul de Garanție-Returnare dă rateuri. De ce nu funcționează | Ziarul de Iași

Sistemul de Garanție-Returnare dă rateuri. Deși ar trebui să...

Lucrările la tronsonul Chiribiș – Biharia, din Autostrada Transilvania, vor începe abia anul viitor | Bihoreanul

Lucrările la tronsonul Chiribiș – Biharia, de 28,55 kilometri,...