Medicii din Cluj au prelevat rinichii unui bărbat în moarte cerebrală. Alți pacienți urmează să fie salvați prin transplant

Data:

Medicii clujeni au participat la prelevarea de organe de la un bărbat aflat în moarte cerebrală la Spitalul de Urgență din Sibiu. Mai mulți pacienți vor primi o nouă șansă la viață.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu a anunţat luni prima prelevare de organe din acest an, de la un bărbat în vârstă de 54 de ani, aflat în moarte cerebrală, de la care au fost relevate rinichii, ficatul şi corneea, potrivit unui comunicat de presă.

Citește și: (Re)unificarea – mizeria istorică și viitorul

„Astăzi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu se desfăşoară o complexă intervenţie chirurgicală de prelevare de organe de la un pacient în vârstă de 54 de ani, aflat în moarte cerebrală. Este prima prelevare de organe realizată în cadrul celei mai mari unităţi sanitare din Sibiu în anul 2023. Bărbatul a suferit săptămâna trecută mai multe traumatisme severe şi era internat în cadrul Secţiei Clinice Anestezie – Terapie Intensivă, ca pacient al Secţiei Clinice Ortopedie, iar diagnosticul de moarte cerebrală a fost pus sâmbătă, 3 iunie, de către doi medici primari ATI. Ulterior, duminică 4 iunie, Dr. Tiberiu Toabeş, medic primar ATI – coordonatorul local de transplant, a obţinut acordul pentru donare de la familia pacientului. (…) Procesul de prelevare a început azi în jurul orei 10.00 şi se desfăşoară etapizat pe durata mai multor ore, având loc recoltarea următoarele organe: ficatul, rinichii precum şi corneea”, se arată în comunicat.

Continuare în Monitorul de Cluj!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Facebook Spitalul Clinic de Urgență Sibiu)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related