Scandalos: un exemplar superb de cerb, ucis chiar de membrii unei asociații ecologiste din Vrancea

Data:

Caz controversat în Vrancea. Adrian Micu, membru al Asociației Soveja Verde – organizație care are ca principal scop „protejarea biodiversității și menținerii într-o stare de conservare favorabilă a florei spontane și faunei sălbatice, precum și a habitatelor naturale de interes comunitar aflate în arealul zonei montane”, s-a fotografiat alături de un exemplar superb de cerb, ucis la vânătoare. Apoi a postat imaginile pe Facebook.

Comentariile oamenilor revoltați nu au întârziat să apară, motiv pentru care Adrian Micu a șters postarea.

Contactat de PressHUB, Adrian Micu s-a apărat prin faptul nu mai face parte din asociația care ar trebui să protejeze cerbii și că vânătoarea a fost autorizată. Apoi, ne-a înjurat și a închis.

Documentele consultate de PressHUB arată, însă, că Adrian Micu este printre membrii fondatori ai Asociației Soveja Verde.

Potrivit unor surse din cadrul Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare (ITRSV) Vrancea, pentru un exemplar de cerb ca cel care apare în fotografiile lui Adrian Micu, se percepe o taxă de vânătoare cuprinsă între 5.000 și 7.000 de euro.

Carnea unui astfel de cerb nu poate fi valorificată, pentru că miroase foarte urât, cerbii fiind în perioada de rut (împerechere) când este permisă vânătoarea.

Scopul declarat al Asociației Soveja Verde nu a fost respectat chiar de către unul dintre membrii fondatori

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: