Mihai Chirica îndeamnă la recrearea aşa-numitei USL-2, în numele “stabilităţii”. Ar fi avantajat de liste comune PNL-PSD?

Data:

Primarul Mihai Chirica a pledat, indirect, pentru liste comune PNL-PSD la alegerile de anul viitor. Deşi a spus că nu vrea să se pronunţe „acum în privinţa listelor”, edilul-şef al Iaşului a vorbit despre „stabilitate” şi „îngroparea securii războiului”.

„Eu nu aş vrea să mă pronunţ acum în privinţa listelor, sunt oameni buni în fiecare partid, şi în PSD, şi în PNL. Nu este la îndemână mea, nici în decizia mea să decid eu cine e mai deştept decât celălalt. (…) Avem nevoie de stabilitate – România trebuie să ştie să-şi dea mâna, partid responsabil cu partid responsabil, şi au mai fost momente în istoria României când dreapta şi cu stânga s-au întâlnit, s-au pus la aceeaşi masă şi au creat un guvern de coaliţie şi au trecut România prin diverse procese de modernizare. (…) Prin urmare, este nevoie de acest moment, trebuie să fim responsabili faţă de ţară şi să încercăm să mai îngropăm securea războiului”, a spus primarul Mihai Chirica.

Citește și: Cristian Diaconescu: Dacă România atacă Austria la CJUE în dosarul Schengen, arată că a epuizat soluțiile politice

El a precizat că stabilitatea în România este necesară în contextul în care, la est, se desfăşoară un conflict militar iar, la vest, are loc o ascensiune a partidelor extremiste în preferinţele electoratului, România fiind prinsă între aceste „două bătălii”.

„Eu cred că interesul nostru comun trebuie să fie altul: suntem pe muchie de cuţit între două bătălii: într-o bătălie vestică în care forţele de extremă dreapta cresc, şi vedeţi ce se-ntâmplă şi cu programul nostru Schengen, şi cu partidul de guvernare din Austria, care ne împiedică, şi toate celelalte frâni care se-ntâmplă; cu mişcările extremiste pe care le vedem în oraşe din Europa, inclusiv în România le vedem – lumea este hăituită şi injectată cu tot felul de neadevăruri pentru a fi atrase de acele partide; şi ce se-ntâmplă în est, în care două ţări, mult mai mari decât România, Rusia şi Ucraina, au un conflict militar cu sute de mii de morţi şi care îşi caută aliaţi pe de o parte, prin diverse metode, şi care te pot atrage oricând într-o asemenea nebunie”, a mai spus primarul.

Continuare în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Facebook)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA, pentru săvârşirea...

Războiul de Independență al României reconstituit de elevi | Știri Craiova

Războiul de Independență al României reconstituit de elevi, în...