* Achiziții directe în 3 minute pe fonduri europene care vin peste 6 luni. Schema a fost aplicată de peste 100 de ori, în contracte sparte în sume mici
* O școală a luat aproape 700 de combinezoane, fără să fie clar la ce folosesc
* Altă școală a luat dezinfectant de mâini pentru următorii 5 ani, „pentru că nu expiră”
* Tânărul furnizor are 25 de ani și firma sa abia era înființată
* Loredan Ștefan a negociat singur cu primăriile, fiind asistat de la distanță de o firmă de consultanță
* Legea achizițiilor cere transparență și condiții echitabile pentru toți competitorii
* Pe SICAP, competiția era imposibilă: firma EN Goodies încărca produsul electronic, cu toate caracteristicile, pe propriul Catalog, iar școala sau primăria contractantă alegea acel produs în câteva minute

Lovitura vieții de pe urma pandemiei. Un tânăr apărut de nicăieri, Ștefan Loredan (25 de ani), a încheiat, în doar câteva luni, 125 contracte cu primăriile și școlile din regiune, în valoare totală de aproximativ 950.000 de euro.

O parte au fost tablete livrate școlarilor, produse decontate deja din bugetele locale. Partea cea mai consistentă, aproximativ 800.000 de euro, reprezintă contracte pentru dezinfectanți și pentru dotarea cu aparatură electronică a școlilor, prin două programe – POIM și POC.

Din punct de vedere legal, aceste afaceri sunt pe muchie de cuțit: Loredan a venit la pachet și cu firma de consultanță. Adică, ei au centrat, tot ei au dat cu capul. Astfel, s-a eliminat orice formă de competiție la aceste achiziții publice.

Mai simplu spus, rețeta Loredan: cum să ajungi la o cifră de afaceri de aproape 1 milion de euro, fără să ai niciun ban în buzunar. Iei dintr-o parte și revinzi cu capac. „Profitul e 20%”, a calculat Loredan. 160.000 de euro câștig în 4 luni.

Citește articolul complet pe reporteris.ro

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.