Milionari din trafic de țigări: 11 apartamente, două case, patru terenuri, trei mașini de lux

Data:

Dezvăluiri de milioane, până acum nedisponibile opiniei publice, în unul dintre procesele penale ale membrilor unei rețele acuzată de trafic de țigări. Conform anchetatorilor, Igor Hariuc și Cristi Ababei au investit banii obținuți din vânzarea de țigări aduse ilegal din Republica Moldova în apartamente, terenuri, case și mașini a căror valoare bate spre 1 milion de euro.

La începutul acestui an, DIICOT a pus sub acuzare mai multe persoane din cadrul acestei rețele, inclusiv doi polițiști de frontieră ieșeni.

Sechestre de 800.000 de euro

În luna februarie a acestui an, în cadrul unui dosar demarat în 2018, DIICOT a efectuat 10 percheziții pe raza județului Iași, descoperind și ridicând 29.340 țigarete, cinci autoturisme de lux – unul cu sisteme luminoase și acustice specifice autoutilitarelor de poliție – trei chei auto, o baliză GPS, trei plăci auto, un dispozitiv de observare și recepție imagini și sunete, un binoclu cu infraroșu și scanare termică, 108.950 lei, 33.430 euro, 60 de lire sterline, 30 de telefoane mobile, 34 cartele SIM, un card de memorie, un pistol tip airsoft, 14 ceasuri de lux.

Citește și: VIDEO Ucrainenii refugiați în Iași au gătit, de Crăciun, pentru oamenii fără adăpost

Procurorii au mai anunțat că au pus sechestru pe bunuri imobile în valoare de 800.000 euro, au propus arestarea preventivă a patru persoane și punerea sub control judiciar a doi polițiști de frontieră.

Ultimii doi le-au facilitat primilor patru accesul în România, via Republica Moldova, cu țigări de contrabandă. Un rol-cheie în rețea îl aveau Igor Hariuc și Cristi Ababei, descriși de anchetatori drept cei care au constituit și finanțat grupul infracțional.

Continuarea, în ReporterIS!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: colaj Facebook)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
2 COMENTARII
  1. Măcar ăștia erau de ai noștri, plecați de jos, nu au mai băgat in buzunarul care trebuie si ii schimbă acum. Dar aia mari care dețin câteva companii de țigări si se culcă in pat cu politicieni când ii prindeți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Inspector șef adjunct al ITM Bihor, trimis în judecată pentru luare de mită | Crișana

Inspector șef adjunct al ITM Bihor, trimis în judecată...

Flagelul care afectează milioane de vieți | The Epoch Times-Romania

Flagelul care afectează milioane de vieți a fost discutat...

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură | Puterea a cincea

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură, reprezintă o versiune reinterpretată a...

Un primar fără casă locuiește în vila soacrei sale bogate | Gazeta de Dimineață

Un primar fără casă locuiește în vila soacrei sale...