luni, 24 ianuarie 2022
AcasăJustițieMilionarul ieşean Ioan Zapodeanu, trimis în închisoare de Înalta Curte

Milionarul ieşean Ioan Zapodeanu, trimis în închisoare de Înalta Curte

Afacerea imobiliară a latifundiarului ieşean Ioan Zapodeanu ce părea cea mai inofensivă s-a dovedit cea care l-a doborât. O jonglerie cu aproape 7.000 de metri pătraţi în zona Abatorului, teren luat în mod ilegal de la stat, i-a adus acestuia o condamnare la patru ani de închisoare cu executare. Sentinţa a devenit definitivă ieri, la Înalta Curte, ceea ce înseamnă că este pusă în executare „de îndată”. Sentinţa a adus ieri şi unele suprinze: complicii din dosar, condamnaţi anterior cu executare, au scăpat de închisoare, primind cu suspendare. Printre aceştia, un funcţionar de la Cadastru, dar şi fosta directoare de la „Mica Industrie”.

Cunoscut pentru afacerile sale imobiliare, mai ales cele vizând valorificarea drepturilor succesorale ale moştenitorilor unor foşti proprietari, pe Zapodeanu tocmai o astfel de afacere l-a adus în pragul închisorii. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat ieri la 4 ani de închisoare cu executare pentru o afacere de acum peste un deceniu. Este singurul implicat în dosar care va ajunge efectiv după gratii, ceilalţi fiind condamnaţi cu suspendare.

Citește și: Curtea Constituțională analizează joi revocarea Ancăi Dragu din funcția de președinte al Senatului (presshub.ro)

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE