Milionarul ieşean Ioan Zapodeanu, trimis în închisoare de Înalta Curte

Data:

Afacerea imobiliară a latifundiarului ieşean Ioan Zapodeanu ce părea cea mai inofensivă s-a dovedit cea care l-a doborât. O jonglerie cu aproape 7.000 de metri pătraţi în zona Abatorului, teren luat în mod ilegal de la stat, i-a adus acestuia o condamnare la patru ani de închisoare cu executare. Sentinţa a devenit definitivă ieri, la Înalta Curte, ceea ce înseamnă că este pusă în executare „de îndată”. Sentinţa a adus ieri şi unele suprinze: complicii din dosar, condamnaţi anterior cu executare, au scăpat de închisoare, primind cu suspendare. Printre aceştia, un funcţionar de la Cadastru, dar şi fosta directoare de la „Mica Industrie”.

Cunoscut pentru afacerile sale imobiliare, mai ales cele vizând valorificarea drepturilor succesorale ale moştenitorilor unor foşti proprietari, pe Zapodeanu tocmai o astfel de afacere l-a adus în pragul închisorii. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat ieri la 4 ani de închisoare cu executare pentru o afacere de acum peste un deceniu. Este singurul implicat în dosar care va ajunge efectiv după gratii, ceilalţi fiind condamnaţi cu suspendare.

Citește și: Curtea Constituțională analizează joi revocarea Ancăi Dragu din funcția de președinte al Senatului (presshub.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Explozie la un bloc din Craiova. Un etaj s-a prăbușit. O femeie a murit | VIDEO

Explozie la un bloc din Craiova, în urma căreia...

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar. Greșeala a...

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea traficului de țigări | Ordinea.ro

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea...

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna occidentalilor | Aktual24

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna...