Ministerul Cercetării promovează „Standford”: numele reputatei universități americane, scris greșit de 8 ori

Data:

Standford, creativitate și inovație pe tărâmul tribului Muwekma Ohlone” este titlul unui material despre Universitatea Stanford din SUA, publicat într-un recent buletin informativ promovat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

În materialul ministerului din România, numele instituției apare scris corect de mai multe ori, dar de opt ori apare în forma incorectă “Standford”, în condițiile în care materialul preia segmente largi chiar de pe pagina de Internet a Universității.

Universitatea Stanford este instituția unde actualul ministru al Cercetării, Sebastian Burduja, a obținut licența în științe politice, potrivit propriului CV.

Citește și: Oleg și Maria, la Sibiu. „Nu știm dacă ne putem întoarce în Ucraina. Dacă nu, unde mergem?”

Materialul inclus în buletinul informativ preia, fără menționarea sursei, multe pasaje de pe site-ul Universității menționate, iar numele greșit “Stanford” apare în pasajele traduse, acolo unde au fost modificate pentru a menționa numele universității. Exemplu: “Astăzi, Standford are o comunitate vibrantă de studenți, în jur de 400 dintre aceștia reprezentând peste 50 de triburi, iar “Muwekma-Tah-Ruk ~ Casa Poporului” este o reședință care celebrează diversitatea popoarelor indigene din America și Insulele Pacificului”, se arată în materialul din buletinul Ministerului (varianta de pe site-ul Stanford: “Today, the university has a vibrant community of Native students, faculty, staff, and alumni. More than 400 students on campus represent over 50 tribes, and “Muwekma-Tah-Ruk ~ The House of the People” is a residence that celebrates the diversity of Indigenous peoples throughout the Americas and Pacific Islands.”)

Citiți articolul integral pe edupedu.ro

Citiți și: Asistentă către părinții unei fetițe de 11 luni, la Spitalul Județean Focșani “Să-mi bag p***, îi găsește dracii numai la ora asta să vină”. Anchetă în spital

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum și cât puteți beneficia de servicii gratuite de îngrijire la domiciliu

Dacă sunteți asigurați și aveți probleme de sănătate care...

Jurnalista Emilia Șercan: Demisia lui Sorin Cîmpeanu ar trebui urmată de retragerea prevederilor controversate din Legile Educației

Jurnalista Emilia Șercan afirmă în interviul pentru Europa Liberă că acest moment al demisiei lui Sorin Cîmpeanu ar trebui folosit de clasa politică și de președintele Klaus Iohannis, creatorul proiectului „România Educată”, drept unul de reașezare a criteriilor de integritate și competență într-o funcție publică.

CLASIC_#LaServaPadronaRocks

Nu știu dacă e prima operă pusă în scenă...