miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăLa ziActualitateMinisterul Muncii: Nu se majorează vârsta de pensionare şi nici durata stagiului...

Ministerul Muncii: Nu se majorează vârsta de pensionare şi nici durata stagiului complet de cotizare

Proiectul de lege vizând reformarea legii pensiilor nu va majora vârsta de pensionare şi nu va modifica durata actuală a stagiului complet de cotizare, transmite Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS).

„Pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

VÂRSTA DE PENSIONARE NU VA FI MAJORATĂ
Atragem atenţia că viitoarea lege nu prevede majorarea vârstei de pensionare, iar proiectul la care se face referire în caietul de sarcini este cel care a fost deja aprobat de Guvern, care este în dezbatere în Parlament şi dă posibilitatea rămânerii în activitate până la 70 de ani celor care doresc.

STAGIUL COMPLET DE COTIZARE NU VA FI MODIFICAT
Actuala lege a pensiilor publice (Legea nr. 263/2010) prevede că stagiul complet de cotizare este de 35 de ani. Acest stagiu va rămâne neschimbat în viitoarea lege.”, transmite MMPS într-un comunicat de presă.

De asemenea, insituţia condusă de Turcan mai informează că a lansat caietele de sarcini pentru obţinerea de expertiză profesională necesară celor două reforme asumate prin PNRR, respectiv pensii şi salarizare, asistenţa tehnică fiind necesară pentru fundamentarea reformelor în domeniile pensiilor şi salarizării din fonduri publice, precum şi pentru obţinerea de analize, proiecţii şi ipoteze de lucru necesare pentru elaborarea noilor acte normative în domeniile menţionate.

Finanţarea expertizei prevăzută în caietele de sarcini este decontabilă integral prin PNRR, susţine MMPS.

Atât legea pensiilor, cât şi cea a salarizării vor fi elaborate de Ministerul Muncii

„Legislaţia care va fi trimisă în Parlament spre dezbatere şi aprobare va fi elaborată de către specialiştii Ministerului Muncii. Rolul consultanţilor este să pună la dispoziţia echipelor tehnice din minister, analize, proiecţii şi ipoteze de lucru care să ajute la elaborarea şi fundamentarea unor proiecte de lege predictibile, echitabile şi sustenabile.

Precizăm că sprijinul unor specialişti cu expertiză internaţională, menţionat în caietele de sarcini, a fost înţeles, acceptat şi asumat integral de CE prin PNRR.”, informează ministerul, informează THE EPOCHTIMES ROMANIA.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE