marți, 25 ianuarie 2022
AcasăRecomandateMinisterul Sănătății: “Este foarte probabil” ca sportivul din Baia Mare să fie...

Ministerul Sănătății: “Este foarte probabil” ca sportivul din Baia Mare să fie infectat cu varianta Omicron

Ministerul Sănătății a anunțat luni că „este foarte probabil” ca jucătorul echipei de rugby Știința Baia Mare să fie infectat cu varianta Omicron a coronavirusului, la fel ca ceilalți doi pasageri din cursa sosită din Africa de Sud, cazuri unde s-a confirmat noua variantă.

„În urma rezultatelor parțiale ale secvențierii tulpinii provenind de la sportivul din județul Maramureș, este foarte probabil ca aceasta să fie similară (OMICRON) cu cele identificate la alți 2 pasageri din cursa din Africa de Sud. Diagnosticul va fi finalizat în cursul acestei săptămâni. Persoana se află în izolare, cu stare de sănătate bună”, a transmis Ministerul Sănătății.

Sportivul de la Știința Baia Mare a fost confirmat pozitiv la testul COVID săptămâna trecută, este vaccinat şi nu are simptome.

Primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron în România au fost confirmate sâmbătă. Este vorba despre doi dintre pasagerii repatriați din Africa de Sud, o femeie de 48 de ani, din județul Brașov, și un bărbat de 59 de ani, din județul Vaslui.

Citiți și

E oficial: Primele două cazuri cu varianta Omicron confirmate în România

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE