Ministrul austriac de Interne a anunțat că se opune extinderii Schengen, într-o conferință de presă cu Cătălin Predoiu 

Data:

Ministrul austriac de Interne a anunțat că se opune extinderii Schengen, într-o conferință de presă cu Cătălin Predoiu. Gerhard Karner, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă comună cu Cătălin Predoiu, că Austria se opune extinderii spațiului Schengen.

”Poziția noastră e că sistemul Schengen ca întreg nu funcționează, de aceea nu suntem deschiși pentru extinderea acestuia. Sunt controale la frontiere deja”, a spus Gerhard Karner. ”E un semnal clar că sistemul nu funcționează și nu consider că extinderea e oportună la momentul actual”, a mai spus oficialul austriac.

În replică, ministrul Predoiu a spus că România și Austria sunt ”două țări prietene, partenere, cu interese politice comune”, și că va continua cooperarea cu Viena.

Gerhard Karner:

Am avut o discuție foarte constructivă și vă mulțumesc că ați venit la noi. Discuția de azi e o consecință logică a întâlnirilor de până acum. În aprilie am semnat cu Bode un plan de acțiune în domeniul criminalității legate de traficanții de migranți. A fost un moment decisiv și de începere a cooperării. În aprilie s-a convenit ca în triunghiul Ungaria – România – Serbia să se intervină cu patrule comune și prin acest pact e posibil ca cei care ies prin Ungaria să fie urmăriți în România mai departe.

Citește și Cultura scrisă în pericol. Cărțile contribuie la bugetul de stat, iar nu la deficitul bugetar

S-au stabilit măsuri care cuprind trimiterea unui ofițer român la centrul de cooperare polițienească din Viena și a unui ofițer austriac la centrul din Oradea. E foarte important să se ia aceste măsuri în combaterea criminalității transfrontaliere. Această cooperare arată rezultate deosebite. Într-o acțiune comună s-au făcut 36 de percheziții în România, Ungaria și Austria, au fost arestate 6 persoane, ceea ce arată că pactul încheiat aduce rezultate.

Vrem ca această cooperare să fie extinsă la nivel european. Îi mulțumesc ministrului român pentru toate eforturile depuse de autoritățile române. Poziția noastră e că sistemul Schengen ca întreg nu funcționează, de aceea nu suntem deschiși pentru extinderea acestuia. Sunt controale la frontiere deja între Germania și Asutria, Germania vrea să instituie controale la frontiera cu Polonia și cu Cehia. E un semnal clar că sistemul nu funcționează și nu consider că extinderea e oportună la momentul actual.

În ce privește returnările, sistemul Dublin are deficite și trebuie îmbunătățit. Noi suntem răspunzători să garantăm securitatea populației și asta nu ține de alegeri parlamentare.

Cătălin Predoiu:

Sunt foarte onorat să fiu azi aici în frumoasa dvs. capitală. Discuții între două țări prietene, partenere, cu interese economice comune. Unul dintre obiectivele mele a fost să întoarcem o pagină și să începem construcția pe toate temele de interes. Am prezentat toate progresele României de când în comun s-a lucrat pe planurile de acțiune. Progresele există și la poliția de frontieră, cifrele de migrație, dar și ale poliției române pentru combaterea tuturor formelor de criminalitate transfrontalieră. Mai multe, în G4 Media.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la Romanian Creative Week

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la...

Cum arată vila unde fac arest fiii „vrăjitoarei” Sidonia, criminalii de la Padina

Acest imobil din Sectorul 5 este locul unde frații...

Povestea femeilor din Evul Mediu românesc, adusă în zilele noastre de „Muza înaripată” | Ziarul de Iași 

Trofeul „Muza înaripată” a ajuns ieri la marele câștigător...

Percheziții la un individ cercetat pentru trafic de droguri de mare risc. Bărbatul, care vindea cocaină a fost reținut VIDEO

Polițiști Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună...