Ministrul de Externe ucrainean la București: „Voi ne dați ce avem nevoie să câștigăm, noi îl ținem pe Putin”

Data:

Ministrul de externe al Ucrainei, Dimitri Kuleba, s-a întâlnit vineri la București cu oficiali ai statului român. Demnitarul ucrainean a discutat de dimineață cu premierul Nicolae Ciucă și, ulterior, cu ministrul de externe român Bogdan Aurescu.

Alături de Bogdan Aurescu, ministrul de Externe ucrainean a susținut o conferință de presă în care a vorbit în principal despre războiul din Ucraina, dar și despre nevoile pe care țara sa le are pentru a respinge invazia neprovocată a Rusiei.

„Ce se întâmplă acum nu e doar o încercare a Rusiei de a-și menține influența în regiunea Mării Negre, ci este și o bătălie finală pentru dreptul tuturor națiunilor europene. E o bătălie a noastră”, a declarat Dimitri Kuleba.

Acesta a precizat că „nu are niciun dubiu” că Ucraina va câștiga bătălia cu Rusia și a felicitat Guvernul României pentru politica „foarte inteligentă” pe care a avut-o după 24 februarie, ziua în care Rusia a invadat Ucraina.

Citește și: VIDEO România nu susține Ucraina. Este împinsă de NATO. Și Washingtonul se miră

„Acest război are legătură cu viitorul acestei regiuni. Voi ne dați tot ce avem nevoie să câștigăm, noi îl ținem pe Putin. Cine crede că Putin nu va îndrăzni să testeze articolul 5 al NATO este naiv. Cel mai bun mod de a-l opri pe Putin este să dați Ucrainei ce are nevoie”, a declarat ministrul de externe ucrainean.

Întrebat de jurnaliști dacă România a sprijinit militar Ucraina de la începutul acestei crizei, oficialul ucrainean a răspuns evaziv. „Armele ca și banii necesită liniște și nu spunem ce primim și de unde primim decât dacă este un anunț public. Politica României e una inteligentă, și restul las la interpretarea dvs.”

Citește și: Ar trebui România să țină secret dacă ajută sau nu Ucraina?

La rândul său, ministrul de externe român, Bogdan Aurescu, a refuzat să răspundă explicit aceleiași întrebări, precizând că astfel de informații nu ar trebui discutate public.

Săptămâna aceasta, oficialii români au precizat că vor modifica legislația națională în așa fel încât România să aibă un cadru legal care să-i permită să doneze armament Ucrainei. Un proiect în acest sens a fost pus în dezbatere publică de către Ministerul Apărării, titrează EUROPA LIBERĂ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Consiliera milionară de la Ministerul Digitalizării, asociată la un coafor din Londra

Oana Babagianu, consilier superior la Ministerul Cercetării, Inovării și...

Lui ÎPS Teodosie i-a fost tăiat microfonul de Ziua Marinei, pentru a-i scurta slujba

Slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului la Ziua Marinei a...

România nu există pe harta turismului european. Fără strategie, brand și identitate

Cine să viziteze România și de ce? Fără o...

Șeful de la Investiții a fost dat afară și scos din echipa de fotbal a primarului din Iași

Primarul a găsit vinovatul pentru întârzierile la marile investiții...